Det britiske pund vinder uskøn sidsteplads

Det britiske pund får stadig øretæver på valutamarkedet og har klaret sig værre end den argentinske peso.

London Storbritannien Foto: Free/Colourbox

London Storbritannien Foto: Free/Colourbox

Efter et kortvarigt glimt af håb inden de første resultater fra Storbritanniens EU-afstemning tikkede ind i slutningen af juli, har det britiske pund fået slag på slag på valutamarkedet.

Usikkerheden omkring fremtiden, der blev udløst da det stod klart, at briterne havde stemt sig ud af EU, fik valutahandlerne til at sælge ud af pundet.

Siden da er Bank of England begyndt at pumpe penge ud for at støtte økonomien og har sænket renten, hvilket har sendt pundet endnu længere ned.

- Det er svært at finde grunde til at være positiv omkring pundets udvikling, når man ser på den økonomiske udvikling, pengepolitikken og de politiske udsigter, siger valutastrateg ved Commerzbank Thu Lan Nguyen til Bloomberg News.

Siden afstemningen den 23. juni er pundet svækket med markante 13,2 procent over for dollar til 1,292 dollar for et pund.

Det gør pundet til den mest svækkede valuta over for dollar i år. Dermed har pundet klaret sig dårligere end den tidligere mest svækkede valuta, den argentinske peso, der lider under politisk tumult og et nationalregnskab, der kun lige hænger sammen.

Over for euroen, og dermed den danske krone, har det britiske pund klaret sig endnu værre.

Da året startede kostede et pund 10,13 kroner. Men nu kan man købe et pund for 8,61 kroner, en svækkelse på 15 procent.

Mens det er godt nyt for danske turister vil det på sigt gøre det dyrere at være brite, da varer købt i andre valutaer bliver dyrere.

Da Storbritannien importerer varer og tjenester for 40,2 milliarder pund om måneden er det en stor del af landets produkter og investeringer, der bliver ramt.

Storbritannien har fortsat ikke officielt påbegyndt processen med at forlade EU, da begge førende partier i landet har skullet finde nye formænd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.