Det danske landshold skal spille i Parken frem til 2022

Det danske landshold skifter ikke hjemmebaneDansk Boldspil-Union (DBU) oplyser, at Parken bliver landsholdets primære hjemmebane i de kommende år.

Danske fans skal fortsat tage turen til Parken i København for at se de store hjemmekampe med Danmark. På billedet ses fans juble i hjemmekampen mod Schweiz i oktober.

Danske fans skal fortsat tage turen til Parken i København for at se de store hjemmekampe med Danmark. På billedet ses fans juble i hjemmekampen mod Schweiz i oktober.

KØBENHAVN:Det danske fodboldlandshold skal spille i Parken frem til 2022.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har haft åbent udbud for at finde en hjemmebane til herrelandsholdet fra 2020 til 2022.

De fleste kampe skal spilles i Parken i København, mens fire-fem kampe spilles andre steder i landet.

Fra efteråret 2020 til udgangen af 2022 skal landsholdet først spille Nations League i øverste niveau, dernæst kvalifikation til VM i 2022 og derefter endnu en runde i Nations League.

DBU har indgået aftale med Parken Sport & Entertainment om, at minimum syv-otte hjemmekampe i perioden skal spilles i Parken.

De resterende to-tre kampe i VM-kvalifikationen og Nations League kan spilles andre steder.

Ud over kvalifikations- og Nations League-kampe er der mulighed for at afvikle to-fire venskabskampe i perioden. Placeringen af de kampe besluttes senere.

Den nye aftale kommer efter åbent udbud, hvor DBU har ladet alle byde på at være hjemmebane for landsholdet.

DBU har truffet beslutningen efter en samlet vurdering af tilskuerkapacitet, faciliteter for fans, partnere og holdet samt økonomiske rammer.

Samlet set har Parken afgivet det bedste tilbud med op til 37.000 tilskuere på lægterne, forklarer Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU.

Anfører Simon Kjær glæder sig til at spille flere kampe i Parken.

- Det er en helt fantastisk følelse og en helt speciel stemning, når der er udsolgt i Parken, så vi glæder os til at spille flere, store kampe, siger Kjær og tilføjer:

- Men det er også rart, at vi med den nye aftale får mulighed for at spille andre steder i landet, så vi kan møde vores fans i hele landet, ligesom vi netop har gjort, hvor vi har spillet i både Aalborg og Aarhus.

I selskabet Parken Sport & Entertainment, der også står bag fodboldklubben FC København, er man tilfreds med fortsat at huse landsholdet.

- Vi har også en klar intention om at styrke relationen yderligere og ser det her som næste skridt i et langt samarbejde mellem os og DBU i fremtiden, siger Parken-formand Bo Rygaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.