Det danske VM-cykelhold er udtaget: Lars Bak er med

Lars Bak er kommet med på det hold, der skal kæmpe om medaljer ved cykel-VM på landevej senere i september.

Sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU) Lars Bonde har onsdag udtaget de i alt syv danske ryttere, som til september skal repræsentere de danske farver ved VM i Richmond i USA.

Seks ryttere er udtaget til VM-landevejsløbet, der køres 27. september over 259,2 kilometer.

Navnene tæller Lars Bak (Lotto-Soudal), Jakob Fuglsang (Astana) og de fire Tinkoff-Saxo-ryttere Michael Mørkøv, Christopher Juul Jensen, Michael Valgren og Matti Breschel.

Om den danske trup-sammensætning og ambitionerne i drømmenes land, siger Lars Bonde:

- Jeg glæder mig over igen at kunne præsentere et fantastisk VM-hold, hvor blandingen af rutine og talent gerne skulle give os en mulighed for at være synlige igennem hele VM-løbets afgørende momenter.

- Matti Breschel vil igen være vores forhåndsbud på en mulig medaljetager, men holdet her indeholder så meget kvalitet, at vi, i lighed med sidste år, har mulighed for at køre offensivt og tage chancen med andre ryttere, der har dagen.

Han fortæller også, at årets udtagelse har været en af de sværeste i næsten 10 år.

- Det har været det sværeste hold at udtage, siden jeg blev landstræner for eliten i 2007. Det kan man også se på kvaliteten af de ryttere, der ikke kom med denne gang, siger Bonde.

Han har blandt andre set bort fra Magnus Cort og Rasmus Guldhammer i denne omgang. Og der er heller ikke blevet plads til den danske mester Chris Anker Sørensen.

Sportschefen har også udtaget Christopher Juul Jensen til VM-enkeltstarten, og han suppleres her af Rasmus Quaade (Cult Energy), der køres 23. september over 53 kilometer.

Årets landevejs-VM i Richmond køres fra 19. til 27. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst