Det er alligevel en garanti

Lars Løkke Rasmussen finder behandlingsgarantien på kræftområdet vigtig

Sund­heds­mi­nis­ter Lars Løk­ke Ras­mus­sen ven­ter uden for dø­ren in­den han man­dag den 27. no­vem­ber, 2006 skal til sam­råd i Fol­ke­tin­gets Sund­heds­ud­valg om kræft­be­hand­ling.
 scan­pix

Sund­heds­mi­nis­ter Lars Løk­ke Ras­mus­sen ven­ter uden for dø­ren in­den han man­dag den 27. no­vem­ber, 2006 skal til sam­råd i Fol­ke­tin­gets Sund­heds­ud­valg om kræft­be­hand­ling. scan­pix

KØBENHAVN:- Den garanti må der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Så klar var meldingen fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han mandag var indkaldt til samråd i Sundhedsudvalget for anden gang på en uge. - Vi har overtaget en kræftgaranti, som vi ønsker at stå vagt om, lød det fra Lars Løkke Rasmussen. På den måde blev forvirringen om garantien om muligt endnu større. Sidste torsdag var beskeden nemlig på et samråd, at garantien ikke nødvendigvis var en garanti. Stemningen var mærkbart behageligere end torsdagens samråd, hvor tilhørerne mødte en presset og aggressiv sundhedsminister. Lars Løkke Rasmussen havde brugt weekenden til at komme ovenpå efter sidste uges maratonforsvar af kræftområdet. Der var endda plads til at joke lidt med Sundhedsudvalgets medlemmer, mens de tre medbragte embedsmænd knoklede for at finde papirer frem, som ministeren skulle bruge i sine svar. Fornuftig afgang Oppositionen koncentrerede sig om Sundhedsstyrelsens øverste chef, nu forhenværende medicinaldirektør Jens Kristian Gøtriks pludselige afgang i torsdags. En afgang, som Lars Løkke Rasmussen på intet tidspunkt beklagede under samrådet. Han kaldte det i stedet fornuftigt og naturligt, at medicinaldirektøren fratrådte, da Jens Kristian Gøtrik ikke fandt, at der var tillid til ham. Ministeren afviste, at han nærede mistillid til Sundhedsstyrelsen eller dennes ledelse. Heller ikke de ”historiske prioriteringer” i styrelsen kunne gøre ministeren utilfreds. - Der er ingen anledning til at kritisere, før man ved, hvad der er op og ned, gentog Lars Løkke Rasmussen. Han afventer i stedet Sundhedsstyrelsens reviderede redegørelse, der var lovet senere mandag. Stilling skulle slås op For to uger siden besluttede ministeren, at Jens Kristian Gøtriks stilling som medicinaldirektør skulle slås op i forbindelse med, at hans seksårige åremålskontrakt udløber til februar. Det sker, fordi Sundhedsstyrelsen fra nytår får pålagt en række nye opgaver i forbindelse med strukturreformen. Med mandagens samråd er kræftsagen langt fra slut for sundhedsministeren. Enhedslisten har indkaldt til en forespørgselsdebat i Folketingssalen, der er stillet et stort antal spørgsmål til ministeren, og oppositionen har varslet flere samråd, hvis redegørelsen fra Sundhedsstyrelsen viser afgørende nyt.