Frederikshavn

- Det er da fedt at være pisserig

Nye studerende mødte iværksætteren Jacob Risgaard

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De unge studerende blev budt velkommen med morgenmad og peptalk på græsplænen bag Det Musiske Hus.

FREDERIKSHAVN:- Sæt jer tre klare mål. Skriv dem ned og gå benhårdt efter at opfylde dem.

Sådan lød det fra morgenstunden til "morgendagens vindere", der mandag morgen var samlet på græsplænen bag Det Musiske Hus.

753 unge, der alle er startet på en ungdoms- og erhvervsuddannelse i Frederikshavn, var inviteret. De var der ikke alle, men 200-300 hundrede mødte op til morgenmad, en velkomsthilsen fra borgmesteren og en peptalk fra iværksætternes lokale rockstjerne, erhvervsmanden og iværksætteren Jacob Risgaard.

Han er et stjerneeksempel på, at det kan lade sig gøre. Selv hvis du ikke er den store ørn i skolen og ikke scorer høje karakterer.

Og så lægger han ikke skjul på, at "det er fedt at være pisserig". Så kort kan det siges.

Frederikshavn har ja-hatten på

- Lav noget, I synes er fedt. Det skal være sjovt at gå på arbejde. Hver eneste dag. Kast jer ud i det og tag nogle chancer. Det er ikke dem, der er dygtigst i skolen, der klarer sig bedst, men dem, der vil det mest, lød budskabet fra den succesrige iværksætter, der stifter selskaber i samme fart, som unge bestiller drinks på Buddy Holly.

Det er første gang, Frederikshavn Kommune byder nye studerende velkommen på denne "storbyagtige måde", som kendes fra universitetsbyerne, og Jacob Risgaard takkede for invitationen ved at udnævne Frederikshavn til "Danmarks bedste iværksætter-kommune".

- Frederikshavn Kommune har ja-hatten på. Uanset hvor sindssyg en idé, jeg er kommet med, har jeg aldrig fået et nej. Det er flot.

Brug for alle gode kræfter

Borgmester Birgit Hansen understregede, at Frederikshavn har brug for hver eneste af de unge. Alle gode kræfter. Industriteknikere, smede, men også pædagoger, lærere, journalister, politibetjente og så videre, til at tage over for de mange, der i disse år går på pension.

- Så kom endelig tilbage, når I har været ude at rejse eller ude for at uddanne jer, sagde borgmesteren, der lånte et citat fra ungdomsnetværket FREMWERK: "Hvis ikke det er derude, må vi lave det selv".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.