Sport

- Det er en klassedag

Nordjyske Michael Valgren jubler efter Tinkoff-sejr

Michael Valgren jubler efter holdets etapesejr onsdag. Arkivfoto: Tomas Sjørup/Scanpix

Michael Valgren jubler efter holdets etapesejr onsdag. Arkivfoto: Tomas Sjørup/Scanpix

MONTPELLIER:Alle hold var helt klar på muligheden for sidevind på onsdagens etape, men alligevel lykkedes det Tinkoff og Sky at lave en lille genistreg til sidst.

Godt ti kilometer fra mål rykkede Michael Valgren (Tinkoff) frem og trådte igennem, og det gjorde, at holdkammeraterne Peter Sagan og Maciej Bodnar slap fri sammen med Chris Froome og Geraint Thomas fra Sky.

Froome var på jagt efter sekunder til klassementet, og Sagan havde ingen problemer med at oversprinte briten på stregen og snuppe etapesejren samt udbygge sin føring i kampen om den grønne pointtrøje.

- Det er en klassedag. Selvfølgelig er det ærgerligt, at Froome sad der i forhold til klassementet, men nu har vi jo ikke Alberto mere, og så var det jo lige meget, siger Michael Valgren.

- Og så var det jo ikke en helt dum én at komme afsted med, fordi han også havde interesse i at få nogle sekunder. En super dag vil jeg sige.

Tinkoff-holdet havde allerede på forhånd snakket om at forsøge at udnytte sidevinden, hvis den kom, og det lykkedes til punkt og prikke til sidst.

- Det er fedt. Alt går ligesom op i en højere enhed i dag, og vi havde snakket om det fra start, at vi skulle prøve at køre sidevind, og det lykkedes. Det er ellers sjældent, det sker, fordi alle hold er så klar på det, lyder det fra Valgren.

Peter Sagan tog sin anden etapesejr i årets Tour de France, og slovakken havde næsten kigget i krystalkuglen allerede tirsdag aften.

- Oleg Tinkov sagde i går, at han ville finde champagnen frem, fordi vi havde fået den grønne trøje tilbage, men så sagde Sagan, at han skulle vente til i morgen (i dag, red.), fortæller den danske Tinkoff-rytter.

I mål var Sagan og Froome seks sekunder foran det jagtende felt med resten af favoritterne, og dermed udbyggede briten sin føring en smule.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst