- Det er en succeshistorie

Thy Frilufts- og Klatreklub har over 50 medlemmer, og med en ny strukturvæg har klubben i dag mere end 200 kvadratmeter klatrevæg

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SNEDSTED:Det lille lokale er omgivet af klatrevæg og ligner mest af alt en hule.

Simon Gregersen kridter hænderne, inden han kravler op af den stejle væg, der på afstand ligner en rigtig klippevæg til forveksling. På vej op mod toppen sikrer han sig selv ved at sætte klatretovet i kroge.

Ved siden af på samme væg klatrer Asbjørn Lund Dahl.

Der bliver klappet, da de to i løbet af ingen tid når loftet og kurer ned igen.

Vi er til åbent hus i Snedsted Hallen, hvor Thy Frilufts- og Klatreklub holder til.

Kort forinden har klubbens formand, Flemming Søvndal Nielsen, klippet den obligatoriske snor over og indviet klatrevæggen, der er klubbens nye strukturvæg.

Et halvt års arbejde med at få de naturtro klipper op er slut, og aftenens publikum, der tæller både medlemmer og nye ansigter, kan prøve kræfter med den stejle væg.

Da Thy Frilufts- og Klatreklub åbnede i december 1998, var det med sne på klatregrebene. Klubben holdt egentlig til indenfor i Sjørring Ridehal, men aftenen forinden havde en skydedør stået åben, og sneen var nået ind i hallen, husker klubbens formand Flemming Søvndal Nielsen:

- Det var hundekoldt, men det var lige meget. Vi skulle bare klatre.

Dengang havde Flemming Søvndal Nielsen ikke forestillet sig, at han i dag, femten år senere, skulle være formand for en klub med egne lokaler og med over 50 aktive medlemmer - heriblandt flere skoler og foreninger.

Sammen med flere lokale spejderforeninger dannede stiftede han klubben over spisebordet i hjemmet i Snedsted.

- Jeg synes, det er en succeshistorie. Det skulle egentlig bare være et sted, hvor folk kunne komme en enkelt gang. Jeg havde ikke drømt om, at jeg skulle stå her i dag med de her fede lokaler, fortæller han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.