Det er god økonomi at tage stress alvorligt

- Det er min erfaring, at forældre i dag bruger pædagoger meget mere end for 10 år siden, sagde formanden for BUPL Nordjylland Birgit Elgaard.

- Det er min erfaring, at forældre i dag bruger pædagoger meget mere end for 10 år siden, sagde formanden for BUPL Nordjylland Birgit Elgaard.

NY HJØRRING: Formanden for BUPL Nordjylland Birgit Elgaard var mandag aften i Hjørring for at deltage i det stormøde, som BUPL havde indkaldt til for pædagoger, forældrerepræsentanter og forvaltningsfolk i Ny Hjørring Kommune. Hun hilste flere af de udspil, som formanden for det politiske børne- og undervisningsudvalg, Ole Albæk (UP), kom med velkommen, men hun savnede, at der politisk blev taget fat på spørgsmålet om pædagogernes tid - eller mangel på samme i det daglige arbejde ude i institutionerne. - Det er min erfaring, at forældre i dag bruger pædagoger meget mere end for ti år siden. Blandt andet på baggrund af at familiemønstre i dag er ændret, og mange ikke har andre at spørge til råds om børnene. Det betyder, at pædagoger i dag går langt mere ind og tager hånd om familiemæssige problemstillinger - også der hvor familier står med en stor sorg, som skal bearbejdes, lød det fra Birgit Elgaard. Også sagsbehandler og tidligere formand for pædagogerne i Nordjylland Ilse Brøgger, der i dag har et særligt fokus på sine medlemmer i Ny Hjørring, havde svært ved at se, hvordan pædagogerne fremover ville kunne få tiden til at slå til i forhold til de mange udfordringer, det fagligt uddannede personale står over for. - Se på vores sygestatistikker. Det skal tages alvorligt, at der er en stor del af vores pædagoger, der i dag lider af arbejdsbetinget stres. Det vil god økonomi at få nedbragt sygefraværet, sagde Ilse Brøgger. Efter mødet mandag ser hun dog frem til yderligere dialog med politikerne og glæder sig over, at der endnu ikke er afgjort noget på området lokalt. Således heller ikke konkrete besparelser eller nedlæggelser af pædagogstillinger.