Lokalpolitik

Det er her det sner

De små Nibe, Sejlflod og Hals kommuner står nu for næsten 40 procent af det kommunale grundsalg

Der er blot otte kommunale bolig-grunde tilbage i Nibe, hvor alle erhvervsgrunde forlængst er revet væk. Alligevel sætter flertallet i sammenlægningsudvalget foreløbig en kæp i hjulet for flere kommunale udstykninger. En opblødning er dog måske på vej.
arkivfoto: jens morten

Der er blot otte kommunale bolig-grunde tilbage i Nibe, hvor alle erhvervsgrunde forlængst er revet væk. Alligevel sætter flertallet i sammenlægningsudvalget foreløbig en kæp i hjulet for flere kommunale udstykninger. En opblødning er dog måske på vej. arkivfoto: jens morten

DET NYE AALBORG: Tendensen er klar. Nibe, Sejlflod og Hals Kommuner batter betydeligt i det samlede regnskab, når årets indtægter fra det kommunale grundsalg bliver gjort op på sidstedagen inden den store fusion 1. januar. Rundt regnet fire ud af 10 kroner er netop nu tjent uden for den gamle Aalborg Kommune, der i år har solgt grunde for 80 millioner, mens de tre små tegner sig for 48 millioner. Langt den største andel stammer fra salget af boliggrunde - især udpræget i de tre små. Nibe Kommune melder om et salg på 24 millioner, Sejlflod om 14 millioner, Hals om otte millioner primært i Hals og V. Hassing. Tilsammen rummer de i øjeblikket færre end hver femte borger i den kommende storkommune, men udflytningen til Aalborgs omegnsbyer er markant. Lykkes det eksempelvis Sejlflod Kommune at sælge nye boliggrunde i Storvorde for op mod 16 millioner kroner, nærmer indtægterne i de tre små sig med hastige skridt samme niveau som i den gamle Aalborg Kommune. - Den overvældende interesse for de nye udstykninger får os bestemt til, at tro, de går som varmt brød, siger administrator af grundene i Storvorde, erhvervs- og turistchef, Kjeld Kjærgaard. Venstres afgående borgmester i tilflytter-Nibe, Jens Østergaard Madsen (V), undrer sig fortsat over, at flertallet i sammenlægningsudvalget indtil videre har sat en prop i for udstykninger af både bolig- og erhvervsgrunde i den gamle Nibe Kommune. Nibe er en af de hurtigst voksende byer i Nordjylland, men i øjeblikket er der kun otte kommunale boliggrunde tilbage i selve Nibe - alle med adresse på Eventyrbakken. - Der er masser af muligheder. Først og fremmest ved Skovbakken, og på Lundevej ved rideskolen, hvor hindringen, den gamle vandboring, snart er flyttet. - Det er bare om at komme i gang, lyder opfordringen fra Jens Østergaard Madsen. Kommunen melder alle erhvervsgrunde udsolgt i Nibe. Alligevel har sammenlægningsudvalgets flertal med borgmester Henning G. Jensen (S) i spidsen hidtil sat en stopper for al videre udstykning. Udvidelsen indgår allerede i både Kommuneplanen og Regionplanen, men på et møde tirsdag i denne uge med Nibe Erhvervsråd efterlyste Henning G. Jensen en egentlig lokalplan. Nibe Byråd tog ham på ordet døgnet efter, og har netop besluttet at lade en sådan udarbejde hurtigst muligt. - Behovet er enormt. Og det er min vurdering, at Henning G. Jensen nu er forstående over for det rigtige i flere grunde til erhverv, siger Nibe Kommunes erhvervskonsulent, Finn Lange.