- Det er ligesom at lave mad til hr. og fru Jensen

Restaurant Messen i feriecentret Skallerup Klit leverer maden, når dronningen åbner FDF's landslejr i aften ved foden af Himmelbjerget

Riis og ros - restauratør Thomas Riis, Skallerup Klit, har tidligere stået for maden i forbindelse med en række kurser og arrangementer i FDF. Og det har organisationen været så tilfreds med, at den spurgte, om han ville stå for menuen til VIP-recept

Riis og ros - restauratør Thomas Riis, Skallerup Klit, har tidligere stået for maden i forbindelse med en række kurser og arrangementer i FDF. Og det har organisationen været så tilfreds med, at den spurgte, om han ville stå for menuen til VIP-recept

SKALLERUP: Man skulle måske tro, at restauratør Thomas Riis og hans team i disse dage har holdt tungen ekstra meget lige i munden. Det er trods alt ikke hver dag, man bikser en menu sammen til en dronning, men det er i store træk business as usual, når maden fra Skallerup Klit-restauranten i aften serveres for Dronning Margrethe. - Med risiko for at komme til at lyde lidt for afslappet, så er det altså ligesom at lave mad til hr. og fru Jensen. Der er måske lidt ekstra prestige i det, men vi går til opgaven med samme seriøsitet, som vi plejer, lyder det fra Thomas Riis. Opgaven er havnet hos Thomas Riis, som FDF kender særdeles godt, fordi han tidligere har leveret mad til forskellige kurser og arrangementer i organisationen - og så er han i øvrigt også FDF'er selv. I går gik det meste af dagen med at lave mad, og ved middagstid i dag tager restauratøren, restaurantchefen og en tjener af sted mod landslejren. Her er der telt og grej parat, så menuen kan få den sidste finish - det er også trekløveret fra Skallerup Klit, der skal servere maden. - Nu er der jo 12.000 FDF'ere dernede, så mon ikke vi kan finde nogle, der vil hjælpe med at vaske op, lyder det med et smil på læben fra Thomas Riis. Menuen har han selv sammensat, dog har han taget lidt hensyn til de royale smagsløg. - Dronningen er eksempelvis ikke så meget for avocado, men ellers har der været frit slag. Det er en menu, der blandt andet afspejler, at vi er omgivet af gode råvarer i Nordjylland. Der er Vildmose-kartofler, skinke fra Slagter Munch i Skagen og jordbær fra Stensgård ved Hjørring, fortæller Thomas Riis, der selv bor i Skagen, hvor han drev Hyttefadet, inden han for tre år siden forpagtede Messen i Skallerup Klit. Prins Henrik er ikke med i aften, og hans Cahors-vin er heller ikke repræsenteret - den er nemlig ret kraftig her i sommervarmen, så der skal i stedet hives Bourgogne-propper op. - Og den er da i hvert fald også fra hans hjemland, som Thomas Riis påpeger.