- Det er mit ansvar

Udvalgsformand beklager fejl, men vil ikke ændre praksis

Sundhedsudvalgets formand Henrik Christensen påtager sig ansvaret for, at notatet fra boformernes leder ikke kom frem. Arkivfoto: Michael Bygballe

Sundhedsudvalgets formand Henrik Christensen påtager sig ansvaret for, at notatet fra boformernes leder ikke kom frem. Arkivfoto: Michael Bygballe

REBILD:Formanden for sundhedsudvalget i Rebild Henrik Christensen (S) godkendte, at et notat ikke blev lagt frem for sundhedsudvalget i en sag om flytning af 16 handicappede beboere på to af kommunens boformer.

Henrik Christensen forklarer, at han holdt et formøde med direktør Flemming Hansen.
- Flemming Hansen fortalte, at notatet efter hans vurdering ikke indeholdt de informationer, han havde bedt om. Han vurderede derfor, at notatet ikke var relevant og derfor ikke skulle lægges frem for udvalget, forklarer Henrik Christensen.
Han forklarer også, at han på det tidspunkt ikke selv havde set notatet og derfor ikke kendte til indholdet.
- Jeg havde tillid til, at det kunne Flemming Hansen godt vurdere, og derfor godkendte jeg, at notatet ikke skulle frem, siger Henrik Christensen.

Notatet skulle have været frem

Notatet blev udleveret på det efterfølgende møde, og Henrik Christensen har, efter at have læst det, over for udvalget beklaget, at notatet ikke kom frem.

- Det notat skulle have været frem, selv om det efter min opfattelse ikke havde ændret noget som helst på sagsbehandlingen, siger Henrik Christensen.
Henrik Christensen fortæller, at han på mødet bakkede Flemming Hansen op i vurderingen af, at notatet ikke var relevant.
- Men jeg gjorde ikke rede for, at jeg selv havde godkendt, at det ikke skulle frem, siger Henrik Christensen, der dog ikke kan forklare, hvorfor han i situationen valgte at holde dén information for sig selv.

Ændrer ikke noget

Episoden, som senere førte til Rikke Karlssons hårde kritik af både direktør Flemming Hansen og Henrik Christensen i NORDJYSKE Medier, får ikke udvalgsformanden til at handle anderledes i fremtiden.

- Jeg kan ikke sætte mig ind i alle detaljer i alle sager, og jeg har tillid til at forvaltning lægger det frem, der skal frem, siger Henrik Christensen, som tager til efterretning, at økonomiudvalget onsdag også ytrede deres fortsatte tillid til forvaltnings arbejde og til Flemming Hansens embedsførelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.