Danmark

Det er slut med menneskelig overvågning af kysterne

37 stillinger nedlægges - de overvågende menneskelige øjne erstattes af de elektroniske.

Det er slut med menneskelig overvågning af kysterne

Det er slut med at kigge ud over kysterne fra fem forskellige poster rundt langs de danske kyster. De menneskelige øjne, der blandt andet holder øje med skibsfarten i de danske farvande, erstattes af elektronisk overvågning.

Det meddeler forsvaret.

Kystudkigstjenesten nedlægges og det betyder, at 37 stillinger nedlægges, og det vil blandt andet gå ud over Udkantsdanmark.

I Skagen forsvinder otte stillinger, på Bornholm ved Hammer Odde og i Røsnæs ved Kalundborg forsvinder seks stillinger hvert sted.

Kegnæs på Als må vinke farvel til syv stillinger, mens 10 job nedlægges på udkigsposten ved det store Drogden Fyr i hovedstaden.

Som erstatning for de menneskelige øjne opstilles en række nye, landbaserede elektroniske overvågningssystemer på en række udvalgte positioner rundt om i landet

Data fra det nye system skal sikre, at søværnet kan løse dets mange samfundsopgaver som statens primære maritime operatør, oplyser forsvaret.

Det nye system skal integreres i søværnets nuværende system og skal konkret bruges i forbindelse med passiv identifikation, klassifikation og verifikation af de skibe, der besejler de danske farvande.

Stillingsnedlæggelserne forventes at medføre afskedigelser. Afskedigelse af de

medarbejdere, der for eksempel ikke kan omplaceres, vil først finde sted i løbet af 2015, når det nye elektroniske overvågningssystem er blevet installeret og taget i brug.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.