- Det er supergode fisk, vi har her

De gamle lagre, manglende finansiering til ny oplagring og islændingenes behov for at sælge her og nu uden selv at forarbejde er blandt de årsager, der presser priserne

Det er supergode fisk, der landes her i Hanstholm. Det glæder jeg mig over hver dag på auktionen, siger auktionsmester Jes Holm Sørensen på Hanstholm Fiskeriauktion. Arkivfoto

Det er supergode fisk, der landes her i Hanstholm. Det glæder jeg mig over hver dag på auktionen, siger auktionsmester Jes Holm Sørensen på Hanstholm Fiskeriauktion. Arkivfoto

- Det er supergode fisk, der landes her i Hanstholm. Det glæder jeg mig over hver dag på auktionen, siger auktionsmester Jes Holm Sørensen på Hanstholm Fiskeriauktion. Men fiskerne opnår ikke rigtigt for tiden de priser på auktionen, som der er brug for til dækning af omkostningerne og til livets ophold. En af årsagerne er, at de senere års høje priser på fisk på de europæiske markeder har bragt billigere alternativer ind fra Fjernøsten og det sydlige Afrika. Eksempelvis konkurrerer torskefileter med pangariusfileter fra Vietnam og victoriafileter fra Victoriasøen, begge ferskvandsfisk mod de salte nordsøtorsk: - Det kolde vand her i Norden sikrer, at fiskene er fineste kvalitet, siger Jes Holm Sørensen. Han får følgeskab af Jan Hansen, formand for Hanstholm Havns Fiskeriforening: Læs mere i Thisted Dagblad søndag