Det europæiske eventyr fortsætter for Fortuna

Fortuna Hjørring er klar til kvartfinalerne i Champions League

Mathias Hove Andersen
Fortuna Hjørring fik revanche mod Brescia, der sendte vendelboerne ud af Champions League i sidste sæson. Foto: Lars Pauli
Sport 16. november 2016 20:48 - Opdateret 16. november 2016 22:13

HJØRRING: Onsdag aften kunne Fortuna Hjørring avancere til kvartfinalerne i Champions League, da Brescia gæstede Bredbånd Nord Arena i Hjørring, og missionen lykkedes for vendelboerne, der vandt opgøret med 3-1. Værterne havde en føring på 1-0 med fra det første opgør i Italien, og den samlede sejr var derfor ganske komfortabel.

Selvom de danske mestre kom ud med et fint udtryk i de første minutter, udviklede kampen sig hurtigt til en uskøn affære. Der var alt for mange fejlafleveringer og uprovokerede boldtab fra begge sider, og de åbne målchancer stod bestemt ikke i kø.

Opgøret vågnede først for alvor i det 27. minut, hvor Maria Christensen måtte diske op med en pragtredning på et italiensk langskud. To minutter senere måtte Fortuna-keeperen igen vise storspil i målet for at forhindre en Brescia-scoring.

Forskrækkelsen så ud til at vække værterne, der straks meldte sig ind i den anden ende. I det 33. minut blev Tamires de Britto spillet fri i dybden, og den brasilianske back kom frem til en fin afslutning i feltet, men Brescia-målmanden fik viftet bolden ud til et hjørnespark. Dødbolden var Camilla Kur først på, men angriberens hovedstød tog undersiden af overliggeren, og bolden blev efterfølgende clearet.

Tre minutter senere fik Fortuna en ny mulighed for at tage føringen, da Florentina Olar blev spillet helt fri i feltet, og anføreren svigtede ikke. Bolden blev sendt i kassen med en kølig afslutning, og selvom Maria Christensen efterfølgende måtte levere en ny redning på stregen, kunne vendelboerne gå til pause med en føring på 1-0.

Endnu bedre blev det fire minutter inde i anden halvleg, hvor Camilla Kur var først over riposten efter et stolpeskud fra Florentina Olar. De italienske gæster appellerede forgæves for offside, og Camilla Kur kunne let score til 2-0.

Fortuna-angriberen slog til igen i det 67. minut, hvor hun sendte et flot langskud over i det lange hjørne. Det afgjorde reelt kampen, og selvom gæsternes Raffaella Manieri fik reduceret til 3-1 med ni minutter tilbage på uret, kunne de 1038 tilskuere glæde sig over, at Fortuna Hjørring er tilbage blandt de otte bedste hold i Europa efter en årrække, hvor ottendedelsfinalerne har været endestationen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...