EMNER

Det g(l)emte gods

Lørdag kommer politiets hittegods fra det sidste halve år under auktionshammeren.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På auktionen kommer en kasse med effekter fra tyverier. Effekter, det ikke er lykkedes politiet af finde de rette ejere til.

I kælderen under Politigården på Kronborgvej i Thisted samles hittegodset, der indleveres til Politiet. På krogene under kælderloftet hænger mere end 120 cykler, der er indsamlet siden sidste auktion den 28. april i år. Politiassistent Elis Pedersen har arbejdet med at holde styr på alt hittegods hos politiet i Thisted. Han undrer sig lidt over, at så mange cykler kan samles sammen på under et halvt år. Mange af cyklerne er i virkelig god stand og må være savnet af ejerne. Når Elis Pedersen kører cyklernes stelnumre gennem politiets registre, burde de derfor komme frem på skærmen som stjålet. Det gør kun nogle få af de cykler politiet samler ind efter anmeldelser fra borgere, der har observeret en cykel stå længe på samme sted. På Lørdag falder hammeren derfor over 120 ¿herreløse¿ cykler på hittegodsauktionen. Elis Pedersen har kun den forklaring, at mange ikke sikrer sig det rigtige stelnummer. Så vil de til politiet nemt kunne anmelde cyklen som stjålet og dermed ofte sikre sig forsikringserstatning. Opfordringen er derfor, at cykelejere får noteret det rigtige stelnummer. Det begynder altid med en bogstavkombination, efterfulgt af tal og slutter med et enkelt bogstav. Det enkelte, sidste bogstav fortæller, hvilket år cyklen er fremstillet. Til auktionen lørdag er også enkelte andre indleverede effekter til salg. Der er enkelte smykker. Fra nogle tyverisager kommer tyvekoster, det ikke har været muligt at bringe tilbage til rette ejer, under hammeren.