Det gik gruelig galt

Claus Kær skulle have været til herrejulefrokost, men han nåede aldrig frem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Traditionen tro er der ved at være godt gang i de årlige julefrokoster, og i mange tilfælde er det ensbetydende med indtagelse af alkohol.

Det var også tilfældet for den 40-årige nordjyde Claus Kær, da han i 2002 skulle til herrejulefrokost. Inden arrangementet begyndte, havde Claus og kammeraterne varmet op til en festlig aften, og da han tog plads på passagersædet i sin kammerats bil havde de begge indtaget alkohol.

Klokken 20.46 fik alarmcentralen et opkald om et færdselsuheld. Claus og vennen nåede aldrig frem til julefrokosten.

Alt for stærkt

På vej mod julefrokosten skyder bilen en voldsom fart ad Egensevej i retning mod Storvorde.

- På et tidspunkt siger min kammerat til mig, at nu kan bilen ikke mere. Jeg kigger ned på speedometeret, og der står 240 km/t. I det øjeblik, hvor jeg kigger ud af forruden igen, er bilen allerede begyndt at skride, og så går lyset ud, husker Claus Kær.

Bilen forulykkede, og chaufføren blev smidt ud af bilen, mens Claus pludselig sad fastklemt på bagsædet. Han overlevede, men det gjorde kammeraten ikke.

Claus var heldig

Claus fik revet sin venstre arm af led og alle sener i armen blev revet over. Han fik knust sin højre fod og har siden måttet gennemgå mellem 30 og 40 operationer. Han har dog stadig store gener efter ulykken.

- Der er mange ting, som jeg gerne ville have lavet sammen med mine børn, som jeg simpelthen ikke kan. Jeg kan ikke holde til det, så det har ikke bare påvirket mit liv, men også deres. Jeg kan ikke tosse rundt på en legeplads eller på en fodboldbane, som de egentlig gerne ville, siger Claus Kær, som håber at folk vil tænke sig om en ekstra gang, inden de sætter sig bag rattet.

- Jeg fandt ud af, hvor heldig jeg havde været ved at overleve. Det skal bruges til noget positivt, og det bedste jeg kunne komme i tanke om var at fortælle andre om det, i håb om at de ikke skal blive udsat for det samme og stå i den situation, som jeg står i, og langt værre den situation min kammerat endte i, siger Claus Kær, der i dag holder foredrag for Rådet for Sikker Trafik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.