Mariagerfjord

Det gode liv på landet skal tages alvorligt

Byråd lovede at lytte mere til Landsbyrådet - bruge mere tid på høje vindmøller på landet end på beskæring af gamle bytræer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jørgen Pontoppidan (V): - Landdistriktspolitikken må ikke bare havne i skuffen.

MARIAGERFJORD:- Halvdelen af kommunens indbyggere bor jo på landet.

- Men somme tider får man derude det indtryk, at landet bare passer sig selv, mens byerne får al opmærksomheden.

- Som når vi i det høje råd bruger en hel time på at diskutere beskæring af et gammelt træ i Mariager eller udformningen af en altan i en baggård i Hobro.

- Hvorimod man stort set læner sig tilbage, når sager som høje vindmøller på landet skal udformes.

Bandbullen under byrådsdebatten om Mariagerfjord Kommunes reviderede landdistriktspolitik blev afleveret af Jørgen Pontoppidan (V), Hvornum, formand for udvalget for kultur og fritid og jo selv bosat på landet.

”Politisk ukorrekt”

Per Husted (S) roste Pontoppidan for udfaldet, og erklærede sig i forhold til sit parti som ”politisk ukorrekt” via følgende melding:

- Som gammel erhvervschef kan jeg ikke lade være med at glæde mig over alle de helt fantastiske virksomheder rundt omkring, som til en start etablerede sig i små nedlagte landbrug, fordi de lave omkostninger har været en god måde at synliggøre sig på.

- Gad nok vide, om Danmark i dag havde haft Danfoss på Als, Lego i Billund eller Grundfos i Bjerringbro, hvis man dengang havde haft lige så stramme regler for landbruget, som man har i dag.

Tvinge os til at lytte

- Hvem skal egentlig styre, hvor virksomheder skal være, og om man kan blive iværksætter i en mindre by, spurgte Per Husted - og blev saluteret med et ”bravo” fra højre side af salen.

- Landdistriktspolitikken er en vigtig politik, der er udformet i tæt samarbejde med Landbyrådet, og som handler om at fremme det gode liv på landet.

- Den skal følge os i vores videre arbejde og må ikke bare havne i skuffen, insisterede Jørgen Pontoppidan.

- Enig. Jeg foreslår, at vi i vore respektive udvalg og sammen med landsbyrådet to gange om året tager landdistriktspolitikken på dagsordnen. Vi skal tvinge os selv og vore forvaltninger til at lytte til de mennesker, der bor på landet og ved, hvor skoen trykker, foreslog Niels Peter Christoffersen (S).

Den melding blev ført til protokols.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst