Det handler om god mad

Jens Peder Jensen elsker nye udfordringer, brænder for sit fag og synes, det er sjovt at udvikle nye koncepter. Foto: Kurt Bering
19. december 2016 07:01

En ny inspirerende kurs er sat i Menys delikatesse-afdeling på Frederikshavnsvej i Hjørring. Her er kok Jens Peder Jensen netop gået om borde - og med ham ved roret kan kunderne i Meny se frem til nye spændende retter og lækkerier. Den første tid prioriterer han at lære dagligdagen at kende, og herefter begynder han forandringsprocessen.

Jens Peder Jensen er gået i land efter 13 år som køkkenchef på Smyril Lines færge mellem Hirtshals, Island og Færøerne, og med ham har Meny efter alt at dømme sikret sig en kapacitet, som kunderne vil sætte smag på.

- Dagligdagen her i Menys delikatesse handler om god mad - det gjorde den også hvor jeg kommer fra, siger Jens Peder Jensen med et smil.

- Her henter kunderne maden med med hjem eller på arbejde, og de vil gerne have gode specialiteter. Jeg vil gerne tilføre delikatessen nye retter og give kunderne nye oplevelser, fortæller Jens Peder.

Han elsker nye udfordringer, brænder for sit fag og synes, det er sjovt at udvikle nye koncepter. Og han har frie hænder til at slå sig løs i køkkenregionen

- Vi vil udvikle gode koncepter med mad ud af huset og give afdelingen et ekstra gear. Vi vil også satse på erhvervskunderne - uddannelsesstederne og virksomhederne, røber den nytiltrådte kok.

- Vi har store planer, siger Jens Peder, der ikke vil løfte sløret yderligere for fremtidens kurssætning.

Kokken vil dog godt røbe sin egen livret.

- Det er stegt flæsk med persillesovs, det smager godt. Jeg elsker alle danske retter - det man kan kalde husmoderkost. Alt det der smager af noget. Jeg kan også godt spise en bøf, men den skal virkelig have en god garniture, hvis den skal leve op til stegt flæsk og persillesovs, smiler han.

Jens Peder Jensen er 57 år - og han fortæller, at han de seneste fem-seks år haft lyst til at gå i land for at åbne egen delikatesseforretning i Hjørring.

- Så det var lidt et scoop for mig at komme ind i en delikatesseforretning, som den her.

Købmand Henrik Svanhede glæder sig til samarbejdet med Jens Peder Jensen.

- Jeg er selv uddannet slagter og bager også - og jeg interesserer mig vildt meget for at lave mad. Allerede nu har han lært mig nyt og givet ny inspiration - og det er fedt. Som menneske kører man ofte i ring - vi spiser tit de samme retter gennem ugen. Og så er det fint at få nye input og ideer. Det kan kunderne helt sikkert få fra Jens Peder, tilføjer Henrik Svanhede.

Henrik Svanhede tilføjer, at målet altid har været at få en kok ansat i delikatesseafdelingen.

- Og vi har her på stedet brug for en kok, der ikke alene er kreativ men også kan lede afdelingen. Det kan Jens Peder. Delikatessen udgør ti mio. kroner i omsætning om året. Det er en vigtig afdeling og logistikken og planlægning er afgørende for succes, tilføjer Henrik Svanhede.

Jens Peder Jensen har ti ansatte i sin afdeling, og delikattesen arbejder tæt sammen med slagter- og fiskeafdeling.

Jens Peder Jensen er oprindelig udlært kok på Messing Jens i Hjørring i 1979. Herefter kom han til Livgarden, hvor man hurtigt spottede den unge vendelbos talent for den gode mad.

- På Fredensborg Slot var Prins Henrik ofte ned at spise med officererne - og så sørgede de for, at jeg havde vagten i køkkenet, smiler Jens Peder Jensen

- Det var en god oplevelse for en ung vendelbo i København.

Jens Peder Jensen var retur på sin gamle læreplads som køkkenchef i fem-seks år, og var ligeledes i en periode ansat på henholdsvis Vendelbohus og på Hotel Phønix.

- Jeg var oprindelig udlært i a la carte-køkkenet, men som kok i Feriebyen Skallerup Klit fik jeg arbejdet rigtig meget med mad ud af huset - det var nok der, jeg fik det ind i blodet. Jeg lærte hurtigt det med de store selskaber.

I starten af 90erne var det dårlige tider for restauranterne, og Jens Peder Jensen føjede i 1994 en pædagoguddannelse til sig cv.

- Så arbejdede jeg med udsatte unge mennesker. Jeg var kok på Vitskøl Kloster, hvor jeg underviste en masse unge mennesker på køkken- og kantineuddannelsen og fik dem videre i livet.

Jens Peder Jensen stod første gang til søs med DFDS - først som kok og siden som souschef, og de seneste 13 år han han været køkkenchef hos Smyril Line, hvor han var med til at sikre en økonomisk, opadgående kurve.

Jens Peder Jensen var ansvarlig for en stab på næsten et halvt hundrede kokke. På sejladserne skulle køkkenet friste skibets gæster med kulinariske lækkerier døgnet rundt. Foruden buffet med mad til 500-600 mennesker var der et velassorteret steakhouse, en diner med plads til 200 mennesker samt et pizzeria.

Årene har budt på fire uger til søs og fire uger i land.

- Og min kone vil gerne have mig hjem. Hun har jo ikke set mig i 16 år, smiler han

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...