- Det her skriger til himlen!

MF’er Torsten Schack Pedersen (V) på Susvind i Tæbring

Folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen, DUI-formand Poul Olsen og kommunalbestyrelsesmedlem Henning Sørensen ved den lille skulptur, som kræves fjernet af Naturstyrelsen.  Foto: Leif Kristiansen

Folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen, DUI-formand Poul Olsen og kommunalbestyrelsesmedlem Henning Sørensen ved den lille skulptur, som kræves fjernet af Naturstyrelsen. Foto: Leif Kristiansen

TÆBRING:Smilet var vantro, da det lokale folketingsmedlem, Torsten Schack Pedersen (V), mandag besøgte feriekolonien Susvind i Tæbring på Mors.

Kommunalpolitikerne Henning Sørensen (V) og Michael Dahlgaard (DB) havde opfordret Torsten Schack Pedersen til at kigge forbi. For ved selvsyn at se, hvordan Naturstyrelsen forvalter planlovens bestemmelser og naturbeskyttelsesloven om kyst- og strandbeskyttelse. En forvaltning, der i lokale øjne virker grotesk.

Det var repræsentanter for ejeren af feriekolonien, DUI Leg & Virke i Nykøbing, der tog imod.

Formand Poul Olsen forklarede sekunderet af Erik Mouritsen, hvordan foreningen havde overtaget stedet i 1965 og genopbygget kolonien efter en brand i 2001.

Mens genopbygningen blev gennemført, skærpede Folketinget loven om strandbeskyttelse fra 100 til 300 meter. Det bragte Susvinds skure og legeredskaber indenfor den ”forbudte” linje, og DUI blev mødt med krav om fjerne begge dele. Foreningen mødte også forbud og påbud, da den søgte om at lave nye shelters og til at forlænge det eksisterende bådhus med et par meter. Yderligere skal en svævebane og en lille stenskulptur, skænket af naboerne i Tæbring og opstillet uden for hovedbygningen, fjernes.

- Det skriger til himlen, konstaterede Torsten Schack og fotograferede både skulptur og shelters.

For der er ingen tvivl om, at lovfortolkningen ved Susvind får en politisk fortsættelse.

- Vi sidder i Venstre i øjeblikket og arbejder med ændringer til planloven. Og sådan noget som det her giver ingen mening. Det er for firkantet og rigidt. Vi er nødt til at bygge noget mere elastik ind i tingene, sagde Torsten Schack.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.