Udland

Det Hvide Hus presser på for våbenstramning efter tv-drab

Efter dobbeltdrab under en tv-udsendelse vil Det Hvide Hus have Kongressen til at vedtage ny våbenlov.

Kongressen skal hurtigst muligt vedtage en stramning af våbenloven, lyder det fra Det Hvide Hus, efter en journalist og en kameramand onsdag blev dræbt, da de var midt i et direkte tv-interview.

- Dette er endnu et eksempel på vold med skydevåben, som er blevet alt for udbredt i store og små lokalsamfund over hele USA, siger talsmand Josh Earnest.

- Der er nogle fornuftige ting, som kun Kongressen kan gøre, som vi ved vil have en mærkbar effekt i retning af at reducere vold med skydevåben her i landet, siger talsmanden.

Præsident Barack Obama har sagt, at den største frustration han har oplevet under sin tid i embedet er, at det ikke er lykkedes at begrænse adgangen til skydevåben.

Denne ret er skrevet ind i den amerikanske forfatning, og politikere og aktivister på højrefløjen stritter imod en stramning af våbenlovene.

- Kongressen kan tage disse skridt uden at krænke lovlydige amerikaneres forfatningssikrede rettigheder, siger Josh Earnest.

Også guvernør Terry McAuliffe i delstaten Virginia, hvor dobbeltdrabene fandt sted, skriver i en meddelelse på sin officielle hjemmeside, at tragedien er en god anledning til at tænke over, "hvordan vi kan forhindre disse meningsløse begivenheder fremover".

- At holde skydevåben ude af hænderne på folk, der vil bruge dem til at skade vores familie, venner og kære er ikke et politisk spørgsmål. Det er et spørgsmål om at sikre, at folk kan komme sikkert hjem, når dagen er slut, siger McAuliffe.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.