Udland

Det kan tage uger at identificere Bruxelles-bombers ofre

Tandoplysninger, fingeraftryk og dna bliver brugt til at identificere lig efter tre selvmordsbomber i Belgien.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

A tribute is seen during a vigil for the victims of the Brussels bomb attacks, at Trafalgar Square in London, Britain Foto: Reuters/Neil Hall

Det er ekstremt svært for retsmedicinerne i Bruxelles at fastslå identiteten på de ofre, der tirsdag mistede livet, da tre bomber blev udløst i en afgangshal i Zaventem-lufthavnen og i metrosystemet.

Derfor kan det komme til at tage flere uger, før ofrenes pårørende får endeligt svar på, om deres kære er blandt de dræbte.

Det fortæller Ine Van Wymersch, der står i spidsen for centret for savnede personer og gruppen af eksperter, der på et militærhospital arbejder på at finde frem til ofrenes identitet.

- I går var cirka 30 mennesker forbi for at lede efter familiemedlemmer, siger Ine Van Wymersch.

- Ingen af ligene er formelt blevet identificeret, arbejdet står stadig på, siger hun.

Læger, politi, psykologer og medarbejdere fra Røde Kors arbejder løbende på at hjælpe pårørende, der leder efter familiemedlemmer eller venner.

Samtidig forsøger efterforskere at finde punge og smykker fra ofrene eller tjekke detaljer som vægt, højde og hårfarve hos de efterladte.

- Antallet af uidentificerede mennesker er meget, meget usædvanligt, siger talsmand for det føderale politi Michael Jonnois.

- Det var en "åben" katastrofe. Der var ingen lister over, hvem der var i toget eller i lufthavnens afgangshal - der var ingen passagerlister som ved et flystyrt, siger han.

Eksplosionerne i Bruxelles var meget voldsomme, og det besværliggør id-arbejdet yderligere, fordi ligene i flere tilfælde består af flere dele.

- Vi vil være 100 procent sikre. Vi kan ikke tillade os at være det mindste i tvivl, siger Jonnois og fortsætter:

- De bliver identificeret ved hjælp af deres tænder, deres dna og deres fingeraftryk. I den rækkefølge. Tænderne er hurtige til at identificere, dna tager længere tid, og fingeraftryk fungerer kun, hvis de allerede er i systemerne, selv om de nogle gange kan få aftryk fra deres hjem eller arbejdsplads.

Flere end 30 mennesker mistede livet i angrebet, mens cirka 270 blev såret.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.