Det kører bare for Souvenir - 44 udsolgte forestillinger

Re-premiere og totalt udsolgt landsturne for Vendsyssel Teaters succesforestilling.

Det kører for forestillingen Souvenir. Aktørerne Lise-Lotte Nielsen og Henrik Koefoed drøner snart på landsturne i en sponsoreret Hyundai fra Rørbæk Biler. Teaterleder Peter Schrøder (bagest) har instrueret de musikalske løjer. Foto: Peter Broen.

Det kører for forestillingen Souvenir. Aktørerne Lise-Lotte Nielsen og Henrik Koefoed drøner snart på landsturne i en sponsoreret Hyundai fra Rørbæk Biler. Teaterleder Peter Schrøder (bagest) har instrueret de musikalske løjer. Foto: Peter Broen.

Publikum og anmelderne elsker teaterforestillingen Souvenir. Det har fået teaterforeninger over hele landet til at købe i alt 44 forestillinger af Vendsyssel Teater. Alle totalt udsolgt. Kongelig operasangerinde Lise-Lotte Nielsen og kongelig skuespiller og "Ørkensøn" Henrik Koefoed har 6. september re-premiere på succeskomedien Souvenir på Vendsyssel Teater. Her spiller forestillingen 14 dage, før den drager på den 44 - forestillings totalt udsolgt landsturné. Turneen afsluttes med syv forestillinger på Hof-Teatret i København. Folketeatrets leder Kasper Wilton havde oprindelig købt fem forestillinger til Hof-Teatret, men efterspørgslen var så stor, at han måtte bestille to ekstra. Operasangerinde Lise-Lotte Nielsen har en helt speciel grund til at glæde sig til turneen. Hun skal nemlig optræde i forestillingen 3. oktober på Det Kongelige Teater. Denne dag fejrer hun sit 25 års jubilæum på Det Kongelige Teater. - Det er for mig noget helt særligt at vi skal spille på Det Kongelige Teater. Det er jo mit "hjem", siger Lise-Lotte Nielsen. Hun understreger, at det bliver et gæstespil med indlagt jubilæum. Ikke omvendt. - Jeg er utrolig glad for at spille sammen med Henrik (Koefoed) og har været utrolig glad for at spille på Vendsyssel Teater, hvor jeg har arbejdet sammen med en masse dejlige mennesker, siger Lise-Lotte Nielsen. Som ekstra fjer i hatten til jubilæumsforestillingen kommer stykkets amerikanske forfatter Stephen Temperley fra New York og overværer forestillingen. Dette glæder både skuespillerne og Peter Schrøder. - Stephen Temperley har ikke været lige begejstret for alle opsætninger af stykket, siger Peter Schrøder. - Men Robin Haslund Buch, som har oversat stykket for os, sendte ham en lille video med det uddrag, som vi optrådte med til Reumertprisoverrækkelsen. Det var han meget tilfreds med. Vanskeligheden ved stykket er at finde en dygtig sangerinde, som er så dygtig, at hun med VILJE kan synge falskt! - og som samtidig er en dygtig skuespillerinde. Jyllands-Postens og Nordjyskes anmeldere var ved premieren i fjor begejstrede for den komiske og gennemmusikalske forestilling. De gav henholdsvis seks og fem stjerner til Souvenir, som er instrueret af Vendsyssel Teaters leder, Peter Schrøder. Souvenirs kvindelige hovedrolle er bygget over en virkelig person: operaelskeren Florence Foster Jenkins, hvis kærlighed til opera desværre var omvendt proportional med hendes evner som sangerinde. Folk myldrede til hendes koncerter for at grine, når hun sang falskt! Hvis man vil se forestillingen på Vendsyssel Teater, før den drager på turne, skal man skynde sig at bestille billet. Der er allerede solgt 71 procent af billetterne til de 14 dages forestillinger på Vendsyssel Teater. Souvenir er skabt i et samarbejde mellem Vendsyssel Teater og Himmerlands Egnsteater. Se flere oplysninger - og et videoklip fra forestillingen - på www.vendsyssel-teater.dk