Det kræver to hænder

Ikke mange byer har så meget mad i forbifarten at vælge imellem som Aalborg.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så er der serveret: pastasalat til 35 kroner. Og grovbolle med æg og rejer til samme pris.

ANMELDELSE:Når sulten nager, må man naturligvis gå til en bager, og hvorfor så ikke en af de mest synlige, når man forlader shoppingområdet i City Syd? BOMBE! står der på et skilt, som kan læses på lang afstand - først tættere på viser det sig at være et tilbud på honningbomber, fire for 45 kroner (13 kr. stykket). Men det er frokosttid, og bomberne må vente til en anden gang. Og en anden tid på dagen. Andre skilte på facaden frister med trekantsandwicher (to for 35 kroner) med skinke/ost, æg/bacon eller kylling/bacon. Men fotografens drevne (og sultne blik) falder hurtigt på skiltet: "Pastasalat med kylling, dressing og flutes: 35 kroner". Vel inden døre overvejer jeg at slå ned på et par håndmadder til 15 kroner (tag tre for 37 kroner), men så stort er udvalget egentlig heller ikke, og på øverste hylde frister en stor grovbolle med æg og rejer (til 35 kroner). Det viser sig at være noget af ikke bare en mundfuld, men også en håndfuld - den kan simpelt hen ikke manøvreres med under to hænder. Rejerne er der ikke sparet på, og de går aldeles fint i spænd med et mindre læs æggeskiver, begge dele har en tilpas temperatur (netop ikke for køledisk-kølig), konsistens og smag, brødet har fin krumme - og den kræver en solid appetit. Pastasalaten er fotografen mere skuffet over. Der kunne godt have været mere kylling og mere bacon om bord ("men det kan der jo altid..."), fyldet (salat, agurk, tomat, majs og ærter) er jævnt udmærket, pænt uden at være prangende, og han kan ikke sige sig fri for at føle sig snydt. For de samme penge kunne han have købt (og spist) et par fyldige trekantsandwich... Stiltiende finder han sig i at have fået en grovbolle til sin pastasalat, fordi bageren ikke havde mere flutes. Skuffelse bliver til glæde vendt, da fotografen åbner posen med selvindkøbt dessert, fire norske gærklejner. Han deler pænt ud af dem, og de nærmest smelter på tungen og er udstyret med en fin, både sød og lidt spids citronglasur. Men øhh, frokost er det jo strengt ikke...