Det lokale er i fokus på Alive Festival

Det handler om at vise Thy frem, og det kommer ikke mindste de lokale musikere til gode

Fra Alive Festival sidste år, hvor den kørte med et underskud på 40.000. Ikke noget problem, siger arrangørerne, så længe det nogenlunde kan løbe rundt, er det en succes. Foto: Peter Moerk <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

Fra Alive Festival sidste år, hvor den kørte med et underskud på 40.000. Ikke noget problem, siger arrangørerne, så længe det nogenlunde kan løbe rundt, er det en succes. Foto: Peter Moerk Pressefotograf Peter Moerk

THISTED:Alive Festival, der begynder næste torsdag, betyder meget for Thys lokale musikhåb. Her får de nemlig chancen for at blive hørt og danne netværk med andre musikere fra både Danmark og udlandet.

- Vi er enormt glade for det, Alive Festival har gjort for musik-miljøet i Thy, siger Esben Halkier, formand for Thy Music Collective, der er en sammenslutning af en række musikere fra Thy-området. Festivalen, der startede tilbage i 2009, satser efter eget udsagn meget på lokale, talentfulde bands og artister. Hvert år er der mindst tre lokale navne på programmet.

- Det er rigtig spændende at følge de lokale bands fra år til år. Sidste år var The Entrepeneurs for eksempel relativt ukendte. Siden har de været rundt og spille en masse steder, blandt andet på SPOT og Roskilde Festival, og nu vender de så tilbage som et af de store navne på dette års Alive Festival, siger Christian Søndergaard, chef for partnerskaber i Alive.

I år er Thy foruden The Entrepeneurs og Magnolia Shoals også repræsenteret med Drengebande, Corridor Club og DJ-STRANGLR. De tre sidstnævnte spiller lørdag den 15. august klokken 13 ved Westwind Klitmøller.

Mere interesse udefra

Men den lokale forankring rækker også ud over det musikalske. I år er flere sider af Thy repræsenteret end tidligere. De besøgende tilbydes blandt andet en rundvisning på Thisted Bryghus, en middag med lokale råvarer, wakeboarding og Cold Hawaii.

- Vi vil gerne vise, hvad Thy kan. Man får mulighed for at få nogle unikke oplevelser, som man ikke kan få i Aarhus, Aalborg eller København, siger Christian Søndergaard.

Og måske har områdets præg på festivalen øget interessen for besøgende udefra. I hvert fald kommer halvdelen af de besøgende i år udefra, mens resten kommer fra Thy. Det er 10 % flere udefrakommende end sidste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.