Danmark

Det lysner for gældsplaget landbrug

Dansk landbrug har en reel mulighed for at høvle godt af på den 350 milliarder store gæld, der plager sektoren

Det lysner for gældsplaget landbrug

De hårdt pressede og gældsplagede danske landmænd kan se frem til endnu en pæn forbedring af deres indtjening i år og næste år.

Faktisk ser det ud til, at den danske landbrugssektor har en reel mulighed for at få nedbragt dens 350 milliarder store gæld betragteligt, skriver Børsen.

Hvor et gennemsnitligt, professionelt heltidslandbrug sidste år fik et driftsresultat på cirka 450.000 kroner, byder 2012 på et driftsresultat på 545.000 kroner, viser en ny prognose fra Videncentret for Landbrug. Det giver en fremgang i indtjeningen på 20 procent.

For svineproducenterne, der næste år forventes at få et driftsresultat på en million kroner, er der tale om rekordresultater, skriver avisen.

Formanden for Landbrug og Fødevarers svineproduktionsaktiviteter, Lindhardt Nielsen, slår fast, at den forøgede indtjening først og fremmest skal bruges til at nedbringe den massive gæld.

- Pengene skal bruges til at putte i det hul, vi har skabt i de foregående år. Jeg er helt sikker på, at denne gang vil den forbedrede indtjening blive brugt virkelig fornuftigt til nedbringelse af gæld, siger han.

Hos en af landbrugets store långivere, DLR Kredit, maner man dog til besindighed.

- Det er bestemt positivt, at indtjeningen stiger. Men så meget tjenes der altså heller ikke i landbruget, og vi har et historisk lavt renteniveau, siger administrerende direktør Bent Andersen.

- Mange landmænd vil gerne i gang med investeringer, men der skal noget til at overbevise kreditgiverne om, at der skal investeres nu, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.