Det lysner i skoven

Dronninglund Borgerforening er snart klar med en hundeskov

Karin Melby og Allan Danielsen ved en af forhindringerne på Junglestien.Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

Karin Melby og Allan Danielsen ved en af forhindringerne på Junglestien.Foto: Ole Torp Ole Torp

DRONNINGLUND:Dronninglund Borgerforening har haft nok at se til i løbet af foråret. Blandt andet i foreningens skov, som led under vinterstormene med væltede træer, og de voldsomme regnskyl først på året har været igennem en renovering.

- Det lysner, efter der er kørt ca. 700 tons vejfyld ind i skoven til renovering af stierne. Bestyrelsen og specielt skovudvalget har lagt en stor arbejdsindsats i løbet af de sidste næsten otte måneder, siger formanden for Borgerforeningen, Allan Danielsen.
Junglestien er hidtil blevet holdt ved lige af kommunen, men det har man ikke længere mulighed for at gøre. Derfor var der tanker om at nedlægge den, men bestyrelsen blev enig om at bevare den i en renoveret udgave. Med sponsorstøtte fra Stark, Dronninglund og en stor indsats af bestyrelsen med tidligere bestyrelsesmedlem Jørn Olesen i spidsen er nogle af forhindringerne renoveret, nye er etableret, og der er opsat nummerpæle.

Hundeskov åbner snart

Hvis det går efter planen, bliver der efter sommerferien åbnet en hundeskov. Det er et areal på ca. 1 ha, som er beplantet med små popler. Ved siden af er et tilsvarende areal, som er beplantet med nåletræer. De skal dog i første omgang have lov til at rodfæste sig, inden hundene bliver sluppet derind.

Området ligger mellem Bøgevangen og skovsøen, og omkring hundeskoven er der hegn. Her kan hundene løbe frit, mens de skal føres i hånd i resten af skoven, siger Allan Danielsen.

Årets sankthansfest

Foreningen holder sankthansaften i Slotsparken.

- I år har vi gjort noget ekstra ud af det. Inden bålet tændes er der koncert med et gospelkor, og det er ikke et, som kommer udefra. Fra kl. 10 til 16 er der gospel workshop i Sognegården i Dronninglund, hvor en pianist og en dirigent kommer og underviser i at synge gospel. Der er forplejning undervejs i løbet af dagen, og man kan melde sig til Karin Buur på 26512286, oplyser bestyrelsesmedlem Karin Melby.
Sankthans-arrangementet begynder med, at den nydannede gruppe Pionererne serverer helstegt pattegris i Ridehuset på Dronninglund Hovedgård. Årets båltaler er folketingsmedlem Bjarne Laustsen, og festen fortsætter, efter at bålet er brændt ned, i Ridehuset. Her bliver der mulighed for at danse til festbandet Rundt på Gulvet.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.