Udland

Det Muslimske Broderskab afviser ministerposter

Mohamed Mursis muslimske brødre håner tilbuddet om ministerposter i ny midlertidig egyptisk regering.

Det Muslimske Broderskab afviser ministerposter

Tilbuddet om ministerposter i en midlertidig egyptisk regering bliver blankt afvist af Det Muslimske Broderskab i Egypten.

Det siger en talsmand for den islamistiske gruppe onsdag.

- Vi forhandler ikke med kupmagere. Vi afviser alt det, der kommer fra det kup, siger Tareq al-Morsi efter rapporter om, at Det Muslimske Broderskab vil blive tilbudt poster i en overgangsregering.

Den afsatte egyptiske præsident Mohamed Mursis støtter i Det Muslimske Broderskab har tidligere afvist planen om, at der skal findes en efterfølger til Mursi om seks måneder.

Dermed nægter Det Muslimske Broderskab - ikke overraskende - at give støtte til den køreplan, som den midlertidige præsident, højesteretsdommer Adly Mansour, har præsenteret.

Ifølge køreplanen skal Egypten først have en ny forfatning, som skal godkendes ved en folkeafstemning, før egypterne skal til stemmeurnerne.

Tirsdag udnævnte Adly Mansour økonomen og den tidligere finansminister Hazem el-Beblawi som midlertidig premierminister i det uroplagede land.

Onsdag siger el-Beblawi, at han accepterer, at overgangsregeringen formentlig ikke vil få enstemmig opbakning i Egypten. Samtidig er han gået i gang med at udnævne de første ministre.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.