Blokhus

Det nordjyske Hellerup

Blokhus højdespringer i boligpriser

Mange vil gerne bo fast i Blokhus. Det vidner de nye byggerier også om. Arkivfoto: Martin Damgård.

Mange vil gerne bo fast i Blokhus. Det vidner de nye byggerier også om. Arkivfoto: Martin Damgård.

BLOKHUS:Tilbage i 1992-93 var postnummer 9492 Blokhus og Hune lidet attraktivt og lå faktisk blandt de laveste, når det gjaldt den gennemsnitlige kvadratmeterpris på parcel- og rækkehuse.

Nu har Realkreditforeningen set på prisudviklingen på postnummerniveau, og analysen bekræfter historien om det delte boligmarked. De steder, hvor boligpriserne var højest for 25 år siden, er i store træk også de steder, hvor boligprisen siden da er steget mest.

Dog er billedet ikke entydig og Blokhus-Hune er det område i landet, som skiller sig mest positivt ud i analysen af 365 af landets i alt 600 postnumre.

Udover at være det mest eftertragtede postnummer i Jammerbugt Kommune og i den øverste tredjedel i hele landet, så er en forøgelse af priserne på over 700 procent i forhold til for 25 år siden landets absolutte højdespringer

Karsten Beltoft fra Realkreditforeningen kalder udviklingen i Blokhus bemærkelsesværdig.

- Det er den helt bestemt. Det betyder selvfølgelig ikke, at alle bare kan gøre som Blokhus. Forudsætningerne har nok været specielle, men sammen med andre positive eksempler viser byen, at det er muligt at vende en dårlig udvikling, siger han.

Badebyen Blokhus har i en årrække oplevet en positiv forvandling med investeringer i byen, der med beliggenhed i naturen og lige ud til Vesterhavet, appellerer til mange, og den stigende interesse for at bo i postnummer 9492 er blevet bemærket i Jammerbugt Kommune.

- Vi har lagt os i selen for at skabe nogle attraktive rammer. Der er investeret meget i byen, og den er blevet et meget attraktivt sted at bosætte sig, eksempelvis for folk fra Aalborg, men også fra den øvrige del af Danmark. Der er et stærkt sammenhold og vilje lokalt til at udvikle Blokhus, siger Jakob Bisgaard, direktør for vækst og udvikling i Jammerbugt Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.