Det rigtige valg

Vigtigt at vælge de rigtige venner

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:- Valget er dit. Men træf det rigtige valg. Det var det gennemgående i de workshop, der i går blev holdt på Hedegårdsskolen i Brønderslev, hvor alle kommunens 8. klasser var til en temadag omkring de mange fristelser, der findes for unge.

- ”Sundhed - ikke misbrug” var det overordnede tema.

Politiassistent Kim West advarede de unge mod at lade sig friste omkring narko.

- Jeg har oplevet en pige, der efter at have inhaleret to pibefulde hash endte på psykiatrisk sygehus i tre måneder. 15 år efter er hun stadig på medicin.

- Så lad være med at begynde, lød opfordringen fra Kim West.

Han advarede også mod at lade sig friste af rockere.

- På et tidspunkt blev jeg kontaktet af en ung mand og hans forældre. Det begyndte med, at den unge mand mødte rockere og nogle tidligere skolekammerater på et værtshus.

- Rockerne gav øl og spiritus. De mødtes igen. På et tidspunkt blev den unge mand bedt om at besøge en rocker i Aalborg og fragte mellem halvanden og to kilo hash fra Aalborg til Frederikshavn.

- Det gik godt første gang. Han blev bedt om at køre samme tur én gang til. Men her meldte han fra, og han tog sammen med forældrene til politiet.

- Der er eksempler på, at nogle er idømt dummebøder på 5.000 kr., 10.000 kr. eller 15.000 kr. Det sker også, at nogle får et led af en finger klippet af, så de kan ”huske”, at de har en gæld.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.