EMNER

Det ruller for restauratøren

Ungt restauratørpar sætter ny standard for servering af sushi

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De små sushi-anretninger rullernæsten på bordet. I bunden af rullebåndet kører det kolde og i toppen den varme mad.

Spis alt hvad du kan, og maden kommer oven i købet rullende lige ind på bordet. Den nyåbnede restaurant Shan Kou på Aalborgs havnefront frister med rigelig og nem servering. Køkkenet har japansk sushi på menukortet, og det specielle er, at maden kører ind på et bånd forbi bordene. Så åbner gæsterne selv række ud og snupper en tallerken. Foruden sushi er der også varme malaysiske retter på rullebåndet. Den særlige blanding af varmt og koldt skiller restauranten ud fra mængden, men det malaysiske islæt skyldes også, at restauratør Ling Guang Chen er specialist på det felt. Han har en fortid som kok på en malaysisk restaurant, hvor der serveres en del kylling og lam krydret med eksempelvis karry. I Aalborg dog i en noget mildere udgave end de originale opskrifter fra Malaysia. - Vi kinesere mener også, at det er bedst for maven og fordøjelsen, at man blander koldt med varmt, forklarer Ling Guang Chen og holder sig på maven. For 37-årige Ling Guang Chen er kinesisk af oprindelse og uddannet kok i Kina, men har boet i Danmark i 16 år og arbejdet i København, før han kom til Nordjylland. Shan Kou er rykket ind i den ende af Rosdahls pakhus, der blev ledig efter Cafe Zürichs exit. Ling er dog godt kendt i pakhuset, for i forvejen driver hustruen Guan Jiao Fu (36) den kinesiske restaurant Jin Cun i den anden ende af bygningen. Og sådan forbliver det. To adskilte forretninger med hver sit køkken for ikke at rode det sammen. Både Ling Guang Chen og Guan Jiao Fu er født i Kina og kommer fra byen Shan Kou - deraf navnet på den ny restaurant. Begge har været i restaurationsbranchen i København, indtil de fik mod på at starte for sig selv i Nordjylland. Det startede med sommerrestaurant i Løkken, og for halvandet år siden åbnede de Jin Cun i Aalborg. Med tre børn i alderen 6 til 10 år er der rigeligt at se til, især når det kinesiske restauratørpar har sene arbejdstider og fast arbejde i weekenderne. Men de klarer sig igennem. - Sådan er vi kinesere, men vi har også barnepige, beroliger Guan Jiao Fu. Det yngste barn går i børnehave, og de to ældste går på Gammel Hasseris Skole. Selv om det driftige unge par mærker januars stilhed efter juletravlhed i november og december, klager de ikke. Den ny restaurant er lagt an på rimelige priser og et bredt publikum. Børnefamilier får særlig meget for pengene, fordi børn op til 12 år spiser billigere. Så ser de i øvrigt frem til, at kommunen bliver færdig med at renovere udenomsarealerne ved pakhuset. Opgravning og byggerod præger stadig havnefronten mellem Limfjordsbroen og Havnehuset, men i 2011 skulle det få en ende. - Mange tror, at vi har lukket på grund af rodet, og det kniber også med parkering, men det bliver forhåbentlig bedre, siger Guan Jiao Fu.