Det siger de om regeringens vækstpakke

Regeringen har tirsdag fremlagt sin vækstpakke, der bliver blandet modtaget af Folketingets øvrige partier.

Det siger de om regeringens vækstpakke

Målet med regeringens vækstpakke er at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne. Venstre roser flere af pakkens elementer, mens Enhedslisten raser. Læs hvad partierne siger om vækstplanen her:

Helle Thorning-Schmidt (S), statsminister.

- Alle har en instinktiv fornemmelse af, at hvis vi ikke har private arbejdspladser, så har vi ikke råd til det, vi gerne vil. Dette handler om at holde sammen på Danmark, så vi kommer igennem krisen, og alle kan være med.

*

Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance:

- Sandheden er, at med det, der isoleret set er præsenteret i dag, så skabes der netto 1500 job inden 2020. Det bruger regeringen så 15 milliarder kroner på. Det er det, vi i Jylland kalder "en dårlig handel".

*

Margrethe Vestager (R), økonomiminister:

- Vi sender et meget klart signal: Regeringen vil ikke pålægge erhvervslivet nye generelle forhøjelser af skatter og afgifter. Der er brug for ro, og der er brug for stabilitet.

*

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

- Hvis VK-regeringen havde stillet forslaget, kan man se, hvad reaktionen havde været fra Helle Thorning-Schmidt, Holger K. Nielsen og fagbevægelsen. Så var 3F kørt ud med en "Skævt"-kampagne.

*

Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører i Enhedslisten:

- Helle Thorning-Schmidt ligner jo nærmest Komiske Ali, når hun står og siger, at hun rydder op efter en højreorienteret regering. For hvis der er noget, det her udspil er, så er det højreorienteret politik.

*

Holger K. Nielsen (SF), skatteminister:

- Der er erhvervsskattelettelser, ja, fordi der er et konkurrenceproblem. Men der er også et markant løft i de offentlige investeringer og andre tiltag som efteruddannelse.

*

Lars Løkke Rasmussen, formand for Venstre:

- Lige nu og her handler det om at kæmpe for danske arbejdspladser. Derfor er det glædeligt, at regeringen har lyttet til det, Venstre har sagt, er det rigtige for dansk erhvervsliv. Regeringens udspil er designet til Venstre, og på lange stræk er det designet af Venstre.

*

Lars Barfoed, formand for De Konservative:

- Vi skal skabe nye arbejdspladser og fornyet fremgang og optimisme i danske virksomheder. Regeringens plan kommer lidt af vejen, men for at komme helt i mål, skal der tages fat med grundlæggende reformer og initiativer, der i endnu højere grad styrker efterspørgslen og investeringsklimaet i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst