Det siger de om regeringens vækstplan

Regeringens udspil til en ny vækstplan får både ris og ros, efter den tirsdag er blevet fremlagt.

Det siger de om regeringens vækstplan

Regeringen har fremlagt sin vækstpakke tirsdag. Pakken, der skal fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne, får blandede anmeldelser:

Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark:

- Vi synes, det er uanstændigt at lade de svageste borgere betale for regeringens vækstplan, siger generalsekretæren. Det kan ende dyrt. Når vi ikke hjælper de mest udsatte borgere til et bedre liv, så forbliver de ofte på overførselsindkomster og koster os alle mere i stedet for, at de bliver aktive samfundsborgere og bidrager til statskassen.

*

Jens Klarskov , administrerende direktør i Dansk Erhverv:

- Selv om vi overordnet set synes, at vækstplanen er rigtig god, ærgrer vi os over, at der ikke bliver gjort noget ved problemerne med grænsehandlen. Vi havde gerne set en halvering af øl- og sodavandsafgifterne, som kunne give den nødvendige "chokeffekt" i grænsehandlen.

*

Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd:

- Det Økologiske Råd er glad for, at regeringen genindfører boligjobordningen - selv om vi gerne havde set den mere målrettet mod energirenovering - og at man udvider Landsbyggefondens ramme til renovering af almene boliger. Men det er et tilbageskridt for den grønne omstilling, når regeringen sænker erhvervenes afgifter på energi og CO2-udledning.

*

Benny Andersen, forbundsformand hos Socialpædagogerne:

- Vi skal have skabt vækst og flere jobs i både den private og den offentlige sektor. At vi har mistet mere 150.000 jobs på det private arbejdsmarked kan jo mærkes direkte i den offentlige sektor. Det har nemlig betydet færre indtægter, nedskæringer og fyringer. Derfor er det jo også uhyre vigtigt for os i den offentlige sektor, at der skabes vækst og jobs i den private sektor.

*

Ane Buch, administrerende direktør i Håndværkerrådet:

- Den nye plan er visionær på en række områder, og den kan give et løft på vores konkurrenceevne, og på den måde kan den også øge beskæftigelsen på sigt. Vækstplan DK er et stort skridt i den rigtige retning.

*

Niels Hald, direktør i Bryggeriforeningen:

- Regeringen har sat kikkerten for det blinde øje og overser fuldstændigt den voldsomt stigende grænsehandel, der eksporterer danske job til Tyskland. Hvorfor høster regeringen ikke nogle af de lavest hængende frugter? En halvering af afgifterne på øl og sodavand vil skabe 1450 arbejdspladser og øge mersalget i detailhandelen i Danmark med to milliarder kroner.

*

Allan Luplau, formand for Djøf Privat:

- Her og nu er der brug for at sparke gang i jobskabelsen og forbrugertilliden. Det hjælper BoligJobordningen med. Men vi savner flere initiativer, der styrker de små og mellemstore virksomheders incitamenter til at ansætte flere højtuddannede.

*

Hardy Christensen, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark:

- Det er ikke en plan, der får nogen betydning for det store lag af små og mellemstore danske virksomheder, der udgør størstedelen af det danske arbejdsmarked. At man afskaffer den vægtbaserede emballageafgift og fjerner dele af elafgiften er langt fra nok.

*

Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF:

- Vi kan godt leve med en lidt lavere vækst i den offentlige sektor i en periode, hvis målet er at skabe flere job nu og her - og sikre råd til velfærden på længere sigt. Men balancen mellem investeringer i nye job på kort sigt og erhvervsskattelettelser er ikke god nok. Vækstplanen giver nu de private virksomheder et kæmpe ansvar.

*

Kristian Weise, direktør for Cevea:

- Regeringen ser helt rigtigt, når den vil styrke den økonomiske vækst og genvinde de job, vi har tabt under krisen. Det er det vigtigste politiske spørgsmål i dag. Der er også flere gode initiativer i vækstplanen. Men planen ville have fungeret ligeså godt uden den nedsættelse af selskabsskatten, som er en del af den. Den er mest af alt en gave til de virksomheder, der i forvejen klarer sig godt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.