Det siger de om statsministerens åbningstale

Organisationerne roser regeringens ambitioner for erhvervsuddannelserne.

Det siger de om statsministerens åbningstale

Dansk Håndværk:

- Det er let nok at love, at flere unge får en praktikplads. Men hvis det skal blive virkelighed, må regeringen følge op ved at sikre, at de mange milliarder stat, region og kommune bruger på byggeri, også giver beskæftigelsen hos de små og mellemstore virksomheder.

- Som det ser ud nu, skaber regeringens anlægsprojekter først og fremmest job hos de store eller hos udenlandske virksomheder, og det er ikke dem, der er motor for skabelse af praktikpladserne, lyder advarslen fra Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk.

Dansk Byggeri:

- Det er meget positivt, at regeringen har ambitioner på erhvervsuddannelsernes vegne. Det lægger op til at indføre adgangskrav på erhvervsuddannelserne. For at blive en god håndværker skal man også kunne læse og regne. Det er på tide, vi får slået det fast, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

DA:

- Statsministeren har med åbningstalen demonstreret et ønske om at komme ned i maskinrummet på både erhvervsuddannelserne og beskæftigelsessystemet. Der er brug for en hovedreparation begge steder, siger Jørn Neergaard Larsen, adm. direktør.

- Kommende reformer skal dog medvirke til at genrejse Danmarks konkurrenceevne. Reformerne må ikke ende med, at unge eller ledige bliver fastholdt i udsigtsløse uddannelsesforløb, der ikke er målrettet til erhvervslivets behov.

KL:

- Det er en længe ventet reform, som statsministeren løfter lidt af sløret for. Det er fornuftigt med adgangskrav, men det er vigtigt, at man ser på den enkelte unge, så vi ikke ekskluderer nogen, siger formand for KL Erik Nielsen.

- Derfor er det positivt, at der bliver plads til unge med håndværksmæssige talenter, som ikke nødvendigvis har de samme boglige kompetencer,

- Men uanset hvor meget man reformerer erhvervsuddannelserne, så er det afgørende, at virksomhederne stiller flere praktikpladser til rådighed, fastslår Erik Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.