Det siger de om statsministerens åbningstale

Statsministeren havde fokus på erhvervsuddannelserne i sin åbningstale

Det siger de om statsministerens åbningstale

HK:

- Jeg er grundlæggende glad for, at regeringen nu kommer med sit udspil til en reform af erhvervsuddannelserne. De har alt for længe haltet bagefter, og jeg er tilfreds med, at det tegner til, at der kommer adgangskrav.

- Vi skal have styrket prestigen i erhvervsuddannelserne - og der gør vi kun gennem øget kvalitet og ved at gøre uddannelserne til et tilvalg blandt dygtige unge, siger HK's forbundsformand, Kim Simonsen.

- Når det er sagt, så er det vigtigt for mig, at der også findes en solid løsning for de mindre uddannelsesparate unge.

FOA:

Foa hilser intentionerne om en modernisering af erhvervsuddannelserne velkommen.

- Men jeg kan være bekymret for, at den kommende reform ikke vil forbedre, men decideret forringe den største erhvervsuddannelse herhjemme, nemlig social- og sundhedsuddannelserne, siger forbundsformand Denis Kristensen.

- De er en entydig succes i dag, både i forhold til voksenuddannelse og i forhold til integration.

DJØF:

- Det er positivt, når statsministeren bebuder, at danske virksomheder skal have gode vilkår for at skabe arbejdspladser og udvikle nye idéer, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

- Derfor kan en reform af beskæftigelsesindsatsen ikke stå alene, ligesom det ikke er nok med en helt nødvendig reform af erhvervsuddannelserne.

- Vi savner et langt stærkere fokus på, at hele uddannelseskæden skal i spil, hvis Danmark skal rykke frem på listen over innovative og konkurrencedygtige nationer i verden.

FTF:

- Jeg er helt enig i, at der er behov for en stor og ambitiøs reform af erhvervsuddannelserne.

- Men hvis den - og de andre store reformer - skal virke med succes, er det helt afgørende, at de medarbejdere, der skal føre dem ud i livet, bliver opkvalificeret og videreuddannet, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.