Det siger lovgivningen om prostitution

De prostituerede i Danmark befinder sig i en juridisk gråzone.

Det siger lovgivningen om prostitution

Det siger lovgivningen om prostitution:

* I Danmark er det ikke ulovligt at være prostitueret. Det betyder, at de indtægter en kvinde eller en mand tjener ved at prostituere sig selv godt må være hovedindtægtskilde for vedkommende, såfremt vedkommende registrerer sig og betaler skat.

* Hvis indtjeningen overstiger 50.000 kroner, skal den prostituerede også betale moms.

* Lovteksten om prostitution blev ændret i 1999, så prostituerede ikke længere blev anset som kriminelle. Men prostitution som erhverv blev ikke legaliseret. I lovteksten står, at afkriminaliseringen af prostituerede ikke indebærer, at prostitution anses som et lovligt erhverv.

* Prostitution som erhverv er altså ikke lovligt, men det er ikke ulovligt at prostituere sig, og de prostituerede skal betale skat til samfundet af deres indtjening.

* Prostituerede skal således være momsregistrerede som selvstændigt erhvervsdrivende og er berettigede til sygedagpenge. Fordi prostitution ikke er et legalt erhverv kan de prostituerede dog ikke blive optaget i en A-kasse, med dertil hørende rettigheder.

* I Danmark er det heller ikke ulovligt at købe sex hos en prostitueret - såfremt den prostituerede er over 18.

* Det er ulovligt at agere som bagmand eller mellemmand for en prostitueret eller på nogen som helst måde at tjene penge på, at andre prostituerer sig.

Kilde: 3F Sekretariatet for ligestilling og familiepolitik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.