London

Det skal den lille prinsesse hedde

Prins Williams og hertuginde Kates datters navn er tredobbelt hyldest til kongefamilien

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

LONDON:Prins Williams og hertuginde Kates datter skal hedde Charlotte Elizabeth Diana, oplyser det britiske kongehus.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Charlotte af Cambridge.

Kun to dage efter, at Storbritanniens prins William og hertuginde Kate fik en datter, har hun fået et navn og samtidig også en kongelig titel.

- Hertugen og hertuginden af Cambridge glæder sig over at kunne meddele, at de har navngivet deres datter Charlotte Elizabeth Diana, skriver det britiske kongehus på Twitter med henvisning til de officielle titler for William og Kate.

Navnet er både en hyldest til den lille prinsesses farfar, prins Charles, hendes oldemor, dronning Elizabeth, og hendes afdøde farmor, prinsesse Diana, som blev dræbt i en bilulykke i Paris i 1997.

- Vi lader navnene tale for sig selv, siger en kilde i det britiske kongehus ifølge BBC, da han blev spurgt til valget af den nye prinsesses navn.

Der havde på forhånd været spekulationer om, hvorvidt William og Kate ville give hende navnet Diana for at ære mindet om Williams mor, som var højt elsket af briterne.

Prins William mødte mandag dronning Elizabeth for at fortælle hende som den første, hvad nyeste skud på stammen i den britiske kongefamilie skal hedde, skriver BBC.

Charlotte, Diana og Elizabeth er nogle af de navne, der var favoritter hos bookmakerne.

Foruden at være en feminin form af Charles, er Charlotte også navnet på Kates søster, der hedder Philippa Charlotte.

Historisk set har navnet Charlotte også tidligere været en del af kongehuset. Kong George III’s hustru hed Charlotte (1761-1818), og det samme navn fik George IV’s eneste barn.

Den nyfødte prinsesse Charlotte er nummer fire i den britiske arvefølge. Nummer et er hendes farfar, Charles, nummer to er hendes far, William, og nummer tre er hendes etårige storebror, prins George.

Den to dage gamle prinsesse er den 89-årige dronning Elizabeths femte oldebarn.

Den lille prinsesse blev født lørdag klokken 08.34 lokal tid på St Mary’s Hospital i London. Hun vejede otte pund og tre ounces ved fødslen - det svarer til 3,7 kilo.

Prins William og Kate har i forvejen en søn, prins George, som født blev i juli 2013.

Parret blev gift i 2011.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.