Alternativ energi

Det skal kunne bære

Aalborg klar til den første bæredygtighedsfestival nogensinde

Bæredygtige Barbara Moleko er scene-star under festivalen

Bæredygtige Barbara Moleko er scene-star under festivalen

AALBORG:13-21 september holdes den første bæredygtighedsfestival i Aalborg.

Bag det lidt sprogligt uhåndterbare navn gemmer sig en festival, som har kikkerten rettet mod de bæredygtige tiltag, der foregår i Aalborg kommune med alt fra solceller, elbiler, økologi, vindenergi til outdoor fitness og genbrugs-byttemarked for nu blot at nævne en flig af aktiviteterne.

Festivalens formål er at skabe opmærksomhed om de mange initiativer, der findes indenfor bæredygtighed i kommunen og inspirere til en mere bæredygtig adfærd.

i starten af juni blev det første inspirationsmøde afviklet i Utzoncentret og det blev et meget spændende og inspirerende møde med godt 50 deltagere fra uddannelsesinstitutioner, private virksomheder, netværk og fra kommunens forvaltninger..

- Vi håber, at alle deltagerne vil arbejde videre med ideerne, mens vi arbejder med at skabe rammerne for festivalen, understreger projektleder Anders Du Mont-Thygesen.

Så selv om indholdet endnu ikke fuldstændigt er på plads, tegner der sig dog konturerne af en flot uge med fokus på bæredygtighed i dens mange afskygninger.

Festivalen skydes i gang den 13. september med Energy Day, som er Danmarks største forbrugeroplysningskampagne og konferenceforum for bæredygtighed,

Energy Day er en omrejsende karavane, som besøger 15 danske byer i 2013 med det formål at sætte fokus på energi, miljø og bæredygtighed. Karavanen består af en række pavilloner, som sættes op på Toldbod Plads. I pavillonerne vil der både være landsdækkende virksomheder og lokale udstillere.

Derudover vil der hele dagen være en lang række aktiviteter og events med elbiler og -cykler, madspild, bæredygtigt byggeri, økologiske smagsprøver, musik og meget andet, der skal trække folk til.

Dagen efter - lørdag 14. september er der grøn lang lørdag i Aalborg City med fokus på Cityforeningens mange grønne medlemmer - og dagen sluttes af med en absolut bæredygtig koncert med Barbara Moleko.

Søndag er der byttedag i studenterhuset og mandag fortsætter Energy Day med solcelle-events på Aalborg Havn.

Herudover vil der være debataftener mellem politikere, besøg på virksomheder fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, konkurrencer om at lave økologiske retter, genbrugs byttemarked, initiativer fra AAU og UCN og meget mere.

Fredag er der madspildevent og sambaoptog gennem byen. der bliver plantet bæredygtige træer i Karolinelund og det hele afsluttes med økologisk markeds-event i Nordkraft.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst