”Det slører stadig” - også i Frederikshavn

Mød Ellie Jokar og Ajla Probic på Frederikshavn Bibliotek

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:”Hvad sker der mon bag de blonde gardiner, en helt anden verden jeg ved ikke hvad det ligner. Kig på dig selv få styr på din fakta jeg kender til mer’ end falafel og taxa.”

Lyder det bekendt? Hør mere og mød Ellie Jokar og Ajla Probic fra ”Det Slører Stadig” - det satire show, der løfter sløret for et etnisk pigeunivers - med et humoristisk foredrag, som bryder grænser og bygger broer. Få prøver på sjove kulturelle misforståelser mellem indvandrere og danskere og oplev, hvordan fordomme nedbrydes, når vi opdager, at vi grundlæggende er ens på trods af hinandens kulturelle forskelle.

Foredraget er torsdag den 27. marts på Frederikshavn Bibliotek.

Da Ellie Jokar som knap 4-årig flygtede med sin familie fra Teheran i Iran, skriver vi 1983. Iran og Irak lå i krig, og familien måtte forlade landet som politiske flygtninge med menneskesmuglere. Turen gik på gå-ben over bjergene i nattens mørke, og første stop var Istanbul i Tyrkiet, hvor de opholdt sig i otte måneder, mens papirerne blev ordnet. Herefter kunne de vælge at tage videre til Danmark eller USA. Valget faldt på Danmark, hvor familien kom som nogle af de første flygtninge, landet modtog, og Ellie har haft fast base herfra lige siden. Til dagligt arbejder Ellie som musiker og med udsatte unge fra indre Nørrebro og Vestegnen.

Ajla Probic er 28 år, født i Bosnien og kom til Danmark som flygtning i 1994. Ajla er vokset op på Lolland sammen med sin søster og forældre. I 2005 flyttede Ajla til København og er ansat som pædagogmedhjælper i en daginstitution på Nørrebro.

”Det Slører Stadig” bygger således både på de samme situationer, som pigerne møder i deres hverdag - og på en stor kærlighed til Danmark.

Foredraget er arrangeret i FOF Vendsyssel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.