Dronninglund

Det smager da godt

Elever med til at begrænse madspild

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var fokus på vore fødevarer, da gymnasieeleverne underviste eleverne fra folkeskolen. Foto: Privat

DRONNINGLUND:Som en del af Bæredygtighedsfestivalen, der netop nu finder sted i hele Brønderslev Kommune, havde lærer Grete Runnom Kristensen fra Dronninglund Gymnasium lavet sit eget miniprojekt, hvor to 2. klasser fra Dronninglund Skole brugte en hel dag på at fokusere på vore fødevarer.

Man startede fra morgenstunden med en undervisningstime på gymnasiet, hvor gymnasieelever optrådte som lærere og fortalte om, hvordan vi med vores madvaner påvirker naturen, klimaet og miljøet. Eleverne blev undervist i drivhuseffekten, klimapyramiden og kostpyramiden, og omkring konventionelle og økologiske fødevarer. De lærte også om insekter som alternativ proteinkilde og smagte bl.a. på en proteinbar med fårekyllingemel i. Det havde de aldrig prøvet før.

Herefter blev eleverne sendt på et lille løb, hvor gymnasieeleverne havde lavet otte sjove og udfordrende poster til dem.

Dagen sluttede med et besøg hos købmand Anders Dige i Meny for at se, hvordan butikken håndterer mad, som er ved at blive for gammelt. Her blev eleverne præsenteret for et stort bord med masser af frugt, grøntsager, pålæg og brød.

- Det er mad, som vi smider væk, skønt det ikke fejler noget, sagde Anders Dige.

- Det kan sagtens spises, men det nærmer sig bare sidste salgsdato, og så kan vi ikke sælge det, sagde han.

Herefter blev eleverne sat i gang med at udvælge nogle madvarer, de ville spise. De fleste gik straks i gang med at smøre brød og lægge pålæg på, mens andre nøjedes med frugt.

Alle var dog enige om, at maden smagte godt, og flere gav udtryk for, at det var underligt, det skulle smides væk.

Børnene undrede sig og stillede spørgsmål, og det var netop det, der var meningen med dagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.