Fødevarer

Det sure med det søde

6.-klasser fra Thy og Mors fik trænet smagsløgene på EUC Nordvest

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

6. klasse fra Nors Skole smager hotwings i to forskellige varianter.

- Jeg har smagt noget, som jeg ikke plejer at kunne li'. Men det kunne jeg faktisk godt, fortæller Pernille Jørgensen fra 6.a på Østre Skole i Thisted. For eksempel kan hun nu notere kartoffelsalat og agurkesalat på listen over det, der kan spises. De positive smagsoplevelser fik Pernille, da hun med sin klasse - og ni andre 6.-klasser fra Thy og Mors - onsdag besøgte levnedsmiddelafdelingen på EUC Nordvest. Anledningen var Smagens Dag, og skoleeleverne nåede i løbet af et par timer at besøge fem forskellige workshops. Det var med i tilberedningen af smagsprøver, der rummede eksempler på de fem grundsmage: Salt, sødt, surt, bittert - samt umami, det japanske ord for "den femte smag", som er karakteristisk for kød og andre proteinrige fødevarer. Læs hele historien i Thisted Dagblad torsdag