Løkken

Det syder af byggeaktivitet i Josefines Have

Ny bydel vokser i Løkken - arkitekten på projektet flytter også ind

Ved rejsegildet Sascha Wittrup Täck, Aaron Sherry og Jørgen Ussing. Foto: Kirsten Olsen

Ved rejsegildet Sascha Wittrup Täck, Aaron Sherry og Jørgen Ussing. Foto: Kirsten Olsen

LØKKEN:I øjeblikket er mindst 8 huse under opførelse i Løkkens nye bykvarter Josefines Have.

Der bygges som aldrig før, og det giver arbejde til mange lokale håndværkere. For nyligt blev der holdt rejsegilde samtidigt på to huse.

Siden Bo Kristensen og Tommy Jacobsen købte resten af grundene i området, er det gået stærkt med at byggemodne, sælge grunde og nu bygge huse.

Husene opføres i den karakteristiske arkitektur, der er fastlagt af arkitekten bag Josefines Have, Jørgen Ussing, der i 2005 vandt arkitektkonkurrencen om en helt ny bydel i Løkken på den daværende Josefines Camping.

- KAAE-Gruppen med Poul og Jørn Eriksen i spidsen så dengang rigtigt i at udvikle området som et attraktivt boligkvarter, og de lagde fra starten vægt på høj kvalitet og oplevelsesrig arkitektur, udtaler arkitekt Jørgen Ussing.

- Josefines Have er en nutidig tolkning af Løkkens historiske bebyggelse med øst-vestvendte længehuse og karakteristiske hvide pakhusgavle, som det fremgår af konkurrenceprojektet, forklarer han.

Unik beliggenhed

Josefines Have har en attraktiv beliggenhed tæt ved byens centrum, velkomstcenter, busterminal og indkøbsmuligheder samtidig med at området er fyldt med fred og ro. Gennem Vendsyssels Plantage er der kun 5 minutter til stranden og havet.

De mange der bygger huse i Josefines Have har fået øjnene op for stedets mange herligheder. Nogen bygger med udlejning for øje, andre som fritidsbolig eller som familiens nye hjem.

I rejsehøjde er lige nu to huse. Her bygger restauratør Sascha Wittrup Täck og hendes mand Aaron Cherry, og naboen bliver arkitekten selv, der skal bo her sammen med sine to sønner.

- Det er en stor tilfredsstillelse at se bydelen vokse frem som et spændende bykvarter i en stram harmonisk arkitektur, siger Jørgen Ussing.

- Selv om der bygges efter de samme overordnede retningslinjer, så er der faktisk mange variationer i arkitekturen, fortæller han.

Optimisme i byudviklingen

Løkken oplever i disse år en optimisme i byudviklingen med færdiggørelsen af området ved brugsen og velkomstcentret nord for Josefines Have. Desuden er molens fornyelse og de kommende ideer til udvikling af Søndre Strandvej og Torvet med til at højde kvaliteten i Løkken og gøre byen endnu mere attraktiv som bosætningsby og som spændende feriemål.

- Mon ikke Josefines Have i denne tid er den mest aktive byggeplads i Hjørring Kommune, slutter Jørgen Ussing.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst