Danmark

Det sydlige Danmark kan vågne op til skybrud

Indbyggere på Lolland, Falster, Møn og i det sydlige Sjælland kan få store regnmængder og kraftigt tordenvejr.

Et uvejr er tidligt tirsdag morgen på vej op over de sydøstlige egne af Danmark, og DMI advarer om, at det kan medføre tordenvejr og lokale skybrud.

- Der ligger en del regn og torden syd for Lolland og Falster. Det er på vej op over de sydlige egne nu og de kommende timer, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen ved 04.45-tiden til Ritzau.

Lolland, Falster, Møn og det sydlige Sjælland kan alle få regnmængder på mellem 15 og 25 millimeter inden for 30 minutter samt opleve kraftigt tordenvejr

- Vi regner med, at det vil ligge over området frem til klokken otte, hvorefter det vil trække ud over Østersøen, siger Klaus Larsen.

Sent mandag aften og tirsdag nat har uvejret bevæget sig tværs over det nordlige Tyskland, og flytrafikken er i stor stil blevet dirigeret uden om uvejret.

Tyskland har de senere dage oplevet høje varmegrader i 30'erne, og i flere delstater - herunder Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern i det nordlige Tyskland - er der udsendt varsel om kraftigt tordenvejr, fremgår det af meteoalarm.eu.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.