Udland

Det ukrainske flag går igen til tops i Donetsk

For anden dag i træk rykker politiet ind i lokal regeringsbygning og fjerner prorussiske demonstranter.

Flaget går ned, flaget går op.

Det synes at være historien om den lokale regeringsbygning i byen Donetsk i det østlige Ukraine, som udenrigsminister Martin Lidegaard (R) besøger torsdag.

Torsdag vajede det ukrainske flag igen over bygningen, efter at politiet tvang prorussiske demonstranter til at forlade stedet.

- Det blev anbefalet, at folk forlader bygningen. Alle gik, siger en talskvinde for politiet.

Demonstranterne havde onsdag genbesat bygningen med krav om, at den lokale regering afbryder forbindelsen til centralregeringen i Kijev.

De medbragte det russiske flag, som blev hejst på toppen af bygningen i stedet for det ukrainske.

Demonstranterne besatte regeringsbygningen første gang mandag og satte det russiske flag op. De blev tvunget ud af politiet onsdag morgen, men var få timer efter trængt ind i i bygningen igen og lod det russiske flag vaje.

Under aktionen torsdag morgen anholdt politiet en lokal forretningsmand, Pavel Gubarev, der har udråbt sig til "folkets guvernør" og krævet at få kontrol over politiet og hæren i området.

Donetsk er den afsatte præsident, Viktor Janukovitjs hjemby.

Mange borgere i det østlige Ukraine taler russisk og har med betydelig skepsis fulgt de seneste ugers uroligheder i Kijev, der førte til præsidentens fald og indsættelsen af en ny provestlig regering.

Men i Donetsk har demonstrationer til fordel for Rusland haft ringere tilslutning end demonstrationer, der har støttet, at Ukraine orienterer sig mod Europa.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.