Det vandrende bibliotek

Maya Maltha Borup vandrer rundt i Løvvangen for at udbrede kendskabet til biblioteket på Løvvangskolen. Privatfoto

Maya Maltha Borup vandrer rundt i Løvvangen for at udbrede kendskabet til biblioteket på Løvvangskolen. Privatfoto

Trækkende en kuffert med bøger og et katalog fyldt med tilbud vandrer bibliotekar Maya Maltha Borup gaderne i Løvvangen tynde. Som rejsende i sprog og viden og papir og svært vil hun have biblioteket og dets tilbud frem i bevidstheden hos folk i nabolaget. Om hun så skal omvende dem én efter én.

Biblioteket i Løvvangen er nemlig, trods stigning i besøgstallet, stadig en velbevaret hemmelighed for en stor del af beboerne i området, fortæller leder for lokalbibliotekerne hos Aalborg Bibliotekerne, Henrik Schou.

- De er mange, der ikke ved, at vi har åbnet igen på Løvvangskolen og mindst ligeså mange, der ikke kender til alle vores tilbud. Så vi besluttede, at nu måtte der drastiske metoder til. Og det var Maya heldigvis frisk på. Nu skal hun ud og sprede det glade budskab om biblioteket, og så er hun også forpost i vores indsats for at opdyrke og understøtte læselysten - særligt hos børn, siger han.

Til det formål har Maya Maltha Borup et stort udvalg af børne- og billedbøger med i kufferten og en hel masse gode argumenter for, hvorfor det er fantastisk at læse sammen med sine børn.

Bibliotekaren bliver heldigvis ikke helt alene på stier, fortove og trapper i Løvvangen. Kristina Inez Kristensen, der er sundhedsplejerske på Sundhedscentret i Kvarterets hus, slår hende følge på turen. Både for at fortælle om sundhedscentret og kvarterets hus, men også for at promovere et nyt initiativ i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne - fællesspisning for enlige eller ensomme i området.

- Den første gang regner vi med, at vi kommer til at lave meget af maden, men derefter satser vi på, at folk mødes og laver mad sammen og at vi træder mere i baggrunden og bare kan arrangører og nyde maden, fortæller Maya Maltha Borup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.