Det vil tage to år at sælge udbudte boliger

Mange boliger til salg og lange salgstider gør, at det nu vil tage to år at slippe af med "boligpuklen".

Det vil tage to år at sælge udbudte boliger

Boligmarkedet er tæt på at slå en kedelig rekord: Handlerne går så sløvt, at det vil tage knap to år at sælge de boliger, der er sat til salg.

Det er tæt på den laveste aktivitet under den økonomiske krise. Tilbage i januar 2009 var man dog nede i et lignende dødvande.

- Det er ikke underligt, at det tager lang tid at sælge sin bolig, hvis man sætter det store udbud i forhold til den lave handelsaktivitet, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lige nu står ca. 44.000 parcel- og rækkehuse til salg. Der bliver tinglyst omkring 2000 handler om måneden. Dermed bliver cirka fem procent af de udbudte boliger solgt hver måned.

I første halvår 2006, hvor boligmarkedet var rødglødende, var der kun 18.000 huse til salg - og der blev solgt dobbelt så meget. Det betød, at udbuddet af boliger på det tidspunkt kunne sælges på blot fire måneder.

Den store forskel mellem salg og udbud har bidraget til, at parcel- og rækkehuse i gennemsnit ligger til salg i 10 måneder. I marts 2006 var udbudstiden to til tre gange kortere.

- Der er mange sælgere på boligmarkedet, og handelsaktiviteten er meget lav. Det betyder, at sælgerne må væbne sig med større tålmodighed, siger Ane Arnth Jensen.

/ritzau/