DF: Absurd at give påståede homoseksuelle asyl i Danmark

Hvis tre lesbiske udvises til Uganda, bør de ifølge DF undlade at gøre et nummer ud af deres seksualitet.

RB PLUS Danmark afviser EU's nye asyludspil Martin Henriksen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

RB PLUS Danmark afviser EU's nye asyludspil Martin Henriksen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Man kan naturligvis ikke forvente at få opholdstilladelse i Danmark, fordi man påstår, at man er homoseksuel. Også selv om man skal deporteres til et land, hvor man risikerer at blive forfulgt, lyder det fra Dansk Folkeparti (DF).

Tidligere torsdag kom det frem, at tre kvinder fra Uganda, som har søgt asyl i Danmark på grund af deres homoseksualitet, inden længe skal deporteres til deres hjemland.

De danske udlændingemyndigheders beslutning bliver kritiseret af blandt andre organisationen LGBT Asylum, der kæmper for bøssers, lesbiskes og transpersoners rettigheder i det danske asylsystem.

Men beslutningen bekymrer ikke DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Jeg er helt med på, at der er lande i verden, hvor det ikke er nemt at være homoseksuel.

- Men det kan naturligvis ikke være ensbetydende med, at alle homoseksuelle i de pågældende lande kan få en opholdstilladelse i Danmark, bare fordi de finder vej hertil. Det ville være stærkt uholdbart, siger Martin Henriksen.

De tre kvinder har opholdt sig i Danmark i et par år, mens deres sag er blevet behandlet. Men de skal efter planen sendes tilbage til Uganda senest 2. august.

Ifølge LGBT Asylum har den danske myndighed ikke taget stilling til de tre kvinders seksualitet og deres risiko for forfølgelse i hjemlandet. Afslaget bygger alene på, at kvindernes forklaringer om deres situation er fundet utroværdige.

Martin Henriksen mener, at kvindernes asylansøgninger er gennemgået grundigt.

- Når de pågældende personer er sendt hjem, så er de ikke længere vores ansvar. Men skulle jeg give et råd, så skulle de nok af hensyn til dem selv lade være med at gøre et nummer ud af det, hvis de rent faktisk er homoseksuelle.

- Det vil nogen sikkert opfatte som en hård melding. Men jeg tror også, at de fleste danskere kan forstå, at det nytter ikke noget, at folk kan vide sig sikre på en opholdstilladelse, fordi de påstår at være homoseksuelle, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.