DF afviser løftebrud om kontanthjælp

Før valget afviste Dansk Folkeparti at skære i folks ydelser. Nu er partiet med til at skære beløb til ledige.

- Vi vil gøre det krystalklart, at vi ikke er med på at skære i folks ydelser.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, før valget i sommer - et valg, der skulle vise sig at gøre Dansk Folkeparti til det største parti i blå blok.

Onsdag blev blå blok så enige om et nyt kontanthjælpsloft, der samlet set sætter raske ledige op mod flere tusind kroner ned i rådighedsbeløb for på den måde at gøre det mere attraktivt at finde et arbejde.

Men der er ikke tale om løftebrud, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, der dog ved præsentationen af aftalen kun kunne svinge sig op til at være "rimeligt godt tilfreds" med resultatet af forhandlingerne:

- Vi er rimelig godt tilfredse med denne her aftale.

- Vi har haft meget fokus på, at man ikke skulle ramme nogen, der var syge. Vi har haft fokus på, at dem på de laveste ydelser ikke skulle rammes., og så har vi sikret, at der kommer mere vejledning ude på jobcentrene, siger han.

Spørgsmål: Men før valget sagde I, at I ikke vil skære i ydelser?

- Hvis du kigger på citater fra valgkampen, så tror jeg, at du kan finde flere steder, hvor vi sagde, at vi var klar til at indføre et loft over kontanthjælpen og 225-timers reglen, siger han.

Med det nye kontanthjælpsloft pilles der faktisk ikke - ikke i første omgang, i hvert fald - ved selve kontanthjælpsydelsen.

Men da der sættes et loft over, hvor meget man samlet set kan modtage i offentlige ydelser, eksempelvis boligydelse, så får ledige færre penge mellem hænderne end før.

Og hvis de raske ledige ikke har arbejde i 225 timer, svarende til seks uger, på et år, så mister man retten til fuld kontanthjælp.

- Min partiformand (Kristian Thulesen Dahl, red.) har sagt, at han ikke vil skære i grundydelsen til kontanthjælp, og det bliver man heller ikke, hvis man lever op til 225 timers reglen, siger Bent Bøgsted.

- Det med boligydelsen har ikke noget med selve grundydelsen (på kontanthjælp, red.) at gøre. Og det kan godt være, at I synes, at det er noget pjat, men det er nu engang sådan, samfundet er skruet sammen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.