DF afviser Rønns krav om tjek af børnecheck

Regeringen må hellere tage en EU-sag om børnecheck end granske fortid, siger DF's retsordfører Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti ser intet behov for at kulegrave, hvorfor VK-regeringen i 2010 indførte et optjeningsprincip, før udlændinge fik den danske børnecheck, som Venstres Birthe Rønn Hornbech kræver. Regeringen bør hellere tage en prøvesag ved EU-Domstolen.

Det siger DF's retsordfører Peter Skaarup.

- Vi skal kigge fremad og indrette reglerne, så vi kan have vores børnecheck i fred. Så den er for dem, der bor i Danmark og ikke andre. Vi bør tage en prøvesag ved EU-Domstolen, siger Peter Skaarup.

- Foreløbig er det bare EU-Kommissionen, der ikke vil anerkende optjeningsprincippet. Der er ingen domstolsafgørelse. Hvis regeringen vil kæmpe for finske dagpenge, skal den også kæmpe for den danske børnecheck.

DF ville i 2010 gå videre end to år i optjeningsprincip for EU-borgere, men fik at vide - ikke mindst af Justitsministeriet - at man ikke kunne gå længere i forhold til EU-retten, siger Peter Skaarup.

- Vi fik at vide, at optjeningsprincippet kunne være to år med den graduering, at man får en stadig højere børnecheck, afhængig af, hor længe man har været her, siger Peter Skaarup.

Birthe Rønn Hornbech opfordrer i Berlingske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at tjekke VK-regeringens optjeningsprincip. Det betød, at knap 2400 EU-borgere mistede retten til fuld børnecheck de første to år.

I april 2013 fastslog EU-Kommissionen, at kravet strider mod en EU-forordning fra 2004. Derfor sløjfede S-R-SF-regeringen i juli 2013 optjeningskravet.

Peter Skaarup afviser, at Rønns krav er politisk ubekvemt for Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative.

- Nej, slet ikke for os. Vi ville gå videre end de to år, men fik at vide, at vi ikke måtte gå videre af hensyn til EU-reglerne. Men juraen er ingen eksakt videnskab, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.