Danmark

DF blokerer for forringelser af overførselsindkomster

Regeringen vil med skattereformen skære i overførselsindkomster, men det blokeres af forligspartnerne fra DF.

DF blokerer for forringelser af overførselsindkomster

Dansk Folkeparti stiller sig nu i vejen for, at regeringen i denne valgperiode forringer overførselsindkomsterne som en del af skattereformen. Det skriver Information.

En stor del af pengene og arbejdskraften til skattereformen skulle ellers findes ved, at netop dagpengemodtagere, efterlønnere og andre modtagere af overførselsindkomster fremover ikke fik så mange penge at gøre godt med.

Men i et fortroligt notat erkender SRSF-regeringen, at der er en "forligsbinding", fordi en række partier - herunder Dansk Folkeparti - allerede har aftalt, hvordan netop disse milliarder skal bruges.

- Dansk Folkeparti forventer selvfølgelig, at regeringen står inde for indgåede forlig, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, til Information.

- Så skulle nogen finde på at lave ændringer i overførselsindkomsterne, kan det kun ske efter aftale med alle de partier, som står bag forliget. Og der kan Dansk Folkeparti på forhånd sige, at det vil vi under ingen omstændigheder være med til, tilføjer han.

- Det er ikke rimeligt, at førtidspensionister, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere skal stilles ringere, fordi topskatten skal lettes. Det er også en af grundene til, at vi forlod skatteforhandlingerne, siger Peter Skaarup.

Forringelsen af overførselsindkomsterne er ellers en hjørnesten i regeringens plan om frem til 2022 at sænke skatten på arbejde med 14 milliarder kroner og øge arbejdsudbuddet med 14.600.

Heraf kommer de tre milliarder kroner alene ved at "afdæmpe" reguleringen af overførselsindkomsterne. En øvelse som samtidig skal give 6.600 ekstra par hænder på arbejdsmarkedet.

Finansministeriet bekræfter i en skriftlig kommentar, at "forligskredsen skal være enig, hvis der skal ske ændringer i satspuljeforliget her og nu. Ellers vil ændringerne efter de normale regler først kunne træde i kraft efter et kommende folketingsvalg".

/ritzau/