DF: Dødsfald bekræfter dårlig tilrettelæggelse af 1813

Strukturen skal ændres omkring 1813-akuttelefonen i Region Hovedstaden, så der undgås dødsfald, lyder det.

For at undgå flere dødsfald på grund af ventetiderne med den omstridte 1813-akuttelefon i Region Hovedstaden skal lægerne tilbage på førstepinden.

Det mener regionspolitiker Finn Rudaizky (DF), som med et spørgsmål til administrationen bag akuttelefonen er årsag til det notat til politikerne i regionen, Berlingske torsdag henviser til.

Ifølge avisen viser notatet, at tre dødsfald kan være forbundet med ventetiderne, mens der i alt er registreret 273 utilsigtede hændelser siden akuttelefonens begyndelse.

- Det er et helt vildt højt antal, og i svaret prøver man at nedtone situationen ved at sige, at nogle af tilfældene er uvæsentlige, siger Finn Rudaizky.

- Det kan godt være, at nogle af tilfældene er uvæsentlige, men der er altså også nogle af dem, der er væsentlige.

Regionspolitikeren mener, at antallet af utilsigtede hændelser sammen med dødsfaldene bekræfter, at hele indførelsen af 1813 ikke har været ordentligt tilrettelagt.

- Yderligere bekræfter det, at den kvalitet, som vi skal yde borgerne, ikke er til stede. Den kvalitet er ikke til stede, fordi det ikke er læger, som sidder i front ved akuttelefonen, siger Finn Rudaizky,

Han ønsker, at man går tilbage til den struktur, som gjorde sig gældende under den gamle lægevagt.

- Det er klart, at sygeplejerskerne laver et utroligt flot stykke arbejde og er meget dygtige, men de har ikke baggrunden for at kunne stille diagnoser, da de ikke har den uddannelsesbaggrund, som lægerne har.

- Derfor er sygeplejerskerne ikke de mest velegnede til netop den post. De skal assistere og hjælpe lægerne, men det er lægerne, der skal rådgive og vejlede over for borgerne, når de ringer ind, siger Finn Rudaizky.

Han fortsætter med at nævne, "at det vil være det bedste og også det sikreste for borgerne, og at det vil skabe langt mindre livstruende situationer, end det er tilfældet i dag med mange utilsigtede hændelser og også med beklagelige dødsfald."

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.